Logo

Ποινική διώξη σε βάρος του 43χρονου μακελάρη



 
 

makelarhs_11-8-2011"Θέλω να δω το γιατρό". Αυτό φώναζε ο 43χρονος δράστης της δολοφονίας της 48χρονης Ελένης Πανταγάκη, κατά τη μεταγωγή του, την Πέμπτη, στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο 43χρονος που τραυμάτισε και τον διοικητή των ΤΑΕ Μεσαράς Τηλέμαχο Πανταγάκη και μια 35χρονη γυναίκα, έμοιαζε με θεριό ανήμερο και πρόβαλε αντίσταση στους αστυνομικούς, που προσπαθούσαν να τον μεταγάγουν από τα κρατητήρια στα δικαστήρια.

Εναντίον του 43χρονου ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή.

Η υπόθεση ανατέθηκε για τα περαιτέρω σε τακτικό ανακριτή, από τον οποίο ο 43χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την Παρασκευή.

hrakleio2_11-8-2011Το προφίλ του δράστη

Ένα πλούσιο επιστημονικό βιογραφικό έχει ο 43χρονος, που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα φτάσει σε ένα τέτοιο ειδεχθές έγκλημα.

Έχει σπουδάσει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με μεταπτυχιακές σπουδές στα καλύτερα πανεπιστήμια πάνω στη ναυπηγική, με υποτροφίες και βραβεία.

Ωστόσο, ποτέ δεν άσκησε το επάγγελμα του ναυπηγού.

Πριν από περίπου δέκα χρόνια έκαναν την εμφάνισή τους τα ψυχικά προβλήματα και νοσηλεύτηκε στην ψυχιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Όταν πήρε εξιτήριο, λάμβανε φαρμακευτική αγωγή, η οποία έδειξε να τον βοηθάει.

Έχοντας την υποστήριξη της οικογένειάς του, η κατάστασή του βελτιώθηκε σημαντικά και κατάφερε, μάλιστα, να προσληφθεί ως πολιτικό προσωπικό στο Πολεμικό Ναυτικό, στον Ναύσταθμο της Σούδας.

Όμως, δύο χρόνια αργότερα απολύθηκε, καθώς η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε υποτροπή.

Από το 2009 άρχισε να έχει σοβαρά προβλήματα και με την οικογένειά του. Τα Χριστούγεννα εκείνης της χρονιάς οι στενοί του συγγενείς ζήτησαν την παρέμβαση εισαγγελέα, μετά από ένα συμβάν σε βάρος της μητέρας του.

hrakleio3_11-8-2011Τότε και πάλι ο 43χρονος επέστρεψε στη φαρμακευτική του αγωγή δείχνοντας να ηρεμεί και πάλι.

Προφανώς, το τελευταίο διάστημα θα είχε πάψει να παίρνει τα φάρμακά του.

Οι ισχυρισμοί του

Ο 43χρονος κατηγορούμενος δείχνει να μην έχει συνειδητοποιήσει τι ακριβώς έχει κάνει.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr ο δράστης ισχυρίζεται ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα γι' αυτό και μαχαίρωσε τους τρεις ανθρώπους.

Επιπλέον, έλεγε ότι είναι υπερήφανος γι' αυτό που έκανε, φτάνοντας στο σημείο να... διαμαρτυρηθεί, επειδή ο εισαγγελέας δεν έδωσε εντολή να αφεθεί ελεύθερος!

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-8-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις