Logo

Δύο τραυματίες από τις βόμβες που εξερράγησαν σε πρεσβείες στη Ρώμη



 
 

swiss_embassy_23-12-2010Βόμβες εξερράγησαν το πρωί της Πέμπτης στις πρεσβείες της Χιλής και της Ελβετίας στη Ρώμη, τραυματίζοντας δύο υπαλλήλους - ο ένας εκ των οποίων κινδύνευσε να χάσει το χέρι του στην έκρηξη.

Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε αργά το πρωί στην Ελβετική Πρεσβεία, όπου ένα μέλος του προσωπικού άνοιγε την αλληλογραφία όταν ένα δέμα εξερράγη στα χέρια του.

Το θύμα, που σύμφωνα με τις αναφορές είναι ένας πενηντατριάχρονος Ελβετός, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να σώσουν το αριστερό του χέρι που τραυματίστηκε πολύ άσχημα κατά την έκρηξη. Το θύμα έφερε επίσης, εγκαύματα στο δεξί του χέρι.

Ο Ελβετός πρέσβης, Μπερναντίνο Ρεγκατσόνι, είπε ότι το θύμα είναι βαριά τραυματισμένο, αλλά ευτυχώς η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο.

Περίπου δύο ώρες μετά την πρώτη έκρηξη, ένας δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στην Πρεσβεία της Χιλής. Σε αυτή την περίπτωση ωστόσο, δεν έγινε άμεσα αντιληπτό αν επρόκειτο για βόμβα-δέμα.

Σύμφωνα πάντως με τις αναφορές των ιταλικών πρακτορείων ειδήσεων, μετά τη δεύτερη έκρηξη άλλος ένας άντρας -επίσης γύρω στα 50 και με άψογη ιταλική προφορά σύμφωνα με τις μαρτυρίες- μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, φέροντας πολλαπλά τραύματα στα χέρια του.

Νωρίτερα το πρωί, είχαν γίνει δύο τηλεφωνικές προειδοποιήσεις για βόμβα στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της Ρώμης, αλλά μετά από έρευνες αποδείχθηκκε ότι επρόκειτο για φάρσα. Εξάλλου, ο Δήμαρχος της Ρώμης, Τζιάνι Αλεμάνο, είπε ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως σύνδεση ανάμεσα στις τηλεφωνικές φάρσες για βόμβα και τις εκρήξεις στις Πρεσβείες.

Την προηγούμενη Τρίτη, μία μέρα πριν τις μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας των φοιτητών στην Ιταλική πρωτεύουσα, οι Αρχές βρήκαν κρυμμένη μία υποτυπώδη βόμβα χωρίς πυροκροτητή σε ένα υπόγειο τρένο στη Ρώμη.

Η Πρεσβεία της Ουκρανίας ανέφερε επίσης ένα ύποπτο πακέτο,  αλλά η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι δεν επρόκειτο για βόμβα.

Η Αστυνομία αρχικά υπέθεσε  ότι η επίθεση κατά της Ελβετικής πρεσβείας μπορεί να συνδέεται με το γεγονός ότι δύο ιταλοί υπήκοοι και ένας κάτοικος του Ιταλόφωνου τμήματος της Ελβετίας, κρατούνται αυτή τη στιγμή στη φυλακή, καθώς κατηγορούνται για τον σχεδιασμό επίθεσης σε ένα από τα γραφεία της IBM στην Ελβετία.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-12-2010 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις