Logo

Οι ''κώδικες'' του κυκλώματος που διοχέτευε ναρκωτικά στη show biz



 
 

cocaine_24-12-2010«Παναθηναϊκός» ήταν η κάνναβη και «σοκολάτα» η κοκαΐνη!

Τη συνθηματολογία αυτή χρησιμοποιούσε το κύκλωμα που διοχέτευε ναρκωτικά σε καλλιτέχνες και επιχειρηματίες για τις συνεννοήσεις του με τους πελάτες.

Την αποκάλυψη έκανε στην απολογία του – ενώπιον της 30ης τακτικής ανακρίτριας – ο φερόμενος ως “εγκέφαλος”  του κυκλώματος που εμφανίζεται ως έμπορος αυτοκινήτων.

Από την άλλη πλευρά, αρνήθηκε του ρόλο που του καταλογίζουν οι διωκτικές αρχές, ισχυριζόμενος ότι είναι τοξικομανής και ότι αρχηγός της σπείρας ήταν ένας Αλβανός που όμως…  τον έλεγαν Χρήστο Σωτηράκη.

Το directnews.gr αποκαλύπτει,  λέξη προς λέξη,  τα κυριότερα σημεία της απολογίας του:

«…Γεννήθηκα στον Καναδά και οι γονείς μου είναι έλληνες μετανάστες και οι οποίοι από την εργασία τους απέκτησαν σημαντική περιουσία. Οι δε αδελφές μου είναι απόφοιτες από το καλύτερο πανεπιστήμιο του Καναδά το Μαγκίλ,  όπως προκύπτει από έγγραφα που σας προσκομίζω.

Από νεαρή ηλικία ένιωσα την απόρριψη από την κοινωνία λόγω του ότι ήμουν έλληνας, δεν γνώριζα καλά τα αγγλικά και έγινα το περίγελο. Αυτό μου δημιούργησε ψυχολογικά προβλήματα που με οδήγησαν σε ψυχολόγους.

Όταν τελείωσα το δημοτικό σχολείο σε ηλικία δεκατριών ετών άρχισα να παίρνω χάπια έκσταση. Κατόπιν άρχισα να κάνω χρήση φούντας με κοκαΐνης και φούντας με ηρωίνη, καπνιστή και ενδοφλέβια.

Στην Ελλάδα ήρθα το 2005 μετά από τη διακοπή  προγράμματος απεξάρτησης,  για να ξεφύγω από τα ναρκωτικά και τις παρέες που είχα στο Καναδά και να αρχίσω μια νέα ζωή. Στην αρχή εμπορευόμουν μηχανάκια, και από το 2006 και μετά άρχισα να εμπορεύομαι αυτοκίνητα που έφερνα από την  Αμερική.

Από τότε που ήλθα στην Ελλάδα και μέχρι τον Ιούλιο του 2010 προμηθευόμουν τη δόση μου από διάφορα στέκια τοξικομανών, όμως πολλές φορές η ποιότητα δεν ήταν καλή και αυτό μου δημιουργούσε προβλήματα υγείας.

Τον Ιούλιο του 2010 γνώρισα έναν  Αλβανό με το όνομα Χρήστο Σωτηράκη, ο οποίος είναι γκριζομάλλης, 40 χρονών, ύψους  1.80, σωματώδης με καστανά μάτια,  που εμπορευόταν κι αυτός αυτοκίνητα. Τον γνώρισα μέσω ενός άλλου εμπόρου αυτοκινήτων που διατηρούσε μάντρα στο Κορωπί με το όνομα Αντώνης, με τον οποίο κάναμε συχνά χρήση κοκαΐνης μαζί και μπορώ να υποδείξω την μάντρα αυτή στην αστυνομία.

Επειδή ο Χρήστος κατάλαβε ότι είμαι τοξικομανής μου πρότεινε να του φυλάω ναρκωτικά στα διάφορα γκαράζ  που είχα μισθώσει εγώ για την εμπορία των αυτοκινήτων , με αντάλλαγμα να μου εξασφαλίζει τη δόση μου με καλής ποιότητας κοκαΐνη, την οποία δεν θα πλήρωνα. Οι ανάγκες μου σε κοκαΐνη είναι 3 γραμμάρια την ημέρα τα οποία στοιχίζουν περίπου 150 ευρώ.

Στο σημείο αυτό για να βοηθήσω το έργο της ανάκρισης μπορώ να σας υποδείξω ένα σπίτι στο Παγκράτι από το οποίο ο Χρήστος Σωτηράκης μου έφερε μια μέρα ποσότητα 4 κιλών κοκαΐνης. Εξάλλου όπως προκύπτει από την κατάθεση του αστυνομικού Μ**** εγώ ήμουν εκείνος που υπέδειξα τα ναρκωτικά και τα άλλα αντικείμενα που βρέθηκαν στο γκαράζ της Γλυφάδας, υποδεικνύοντας στους αστυνομικούς τις ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες στις οποίες είχε αποθηκεύσει ο Χρήστος.

Από το φθινόπωρο και μετά ο Χρήστος με εμπιστευόταν απόλυτα και κανόνιζε με ενδιάμεσο εμένα, τις συναλλαγές του για τα ναρκωτικά, γι’ αυτό το λόγο και υπάρχει πλήθος τηλεφωνημάτων από υποψήφιους αγοραστές και θέλω να επιβεβαιώσω ότι, πράγματι τα τηλέφωνα αυτά στο μεγαλύτερο μέρος τους αφορούν στη διακίνηση ναρκωτικών.

Χρησιμοποιούσαμε συνθηματικά δηλαδή «Παναθηναϊκός» ήταν η κάνναβη , η «σοκολάτα» ήταν κοκαΐνη, και κάποια άλλα που δεν τα γνωρίζω. Κάποιες όμως συνομιλίες αφορούσαν πράγματι συναλλαγές από εμπορία αυτοκινήτων.

Τα όπλα που βρέθηκαν στο γκαράζ δεν είναι δικά μου, δεν τα έχω αγγίξει ποτέ και ζητώ τη διενέργεια δακτυλοσκοπικής έρευνας, ήταν κι αυτά του Χρήστου και μου τα είχε δώσει να τα φυλάω».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-12-2010 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις