Logo

Γυναίκα ''καμικάζι'' σκόρπισε το θάνατο !



 
 

pakistan_kamikazi_25-12-2010«Καμικάζι» θανάτου, πυροδοτώντας το γεμάτο με εκρηκτικά γιλέκο που φορούσε, προκάλεσε εκατόμβη θυμάτων, σύμφωνα με πακιστανικές κυβερνητικές πηγές, στο Πακιστάν.

Η έκρηξη έγινε σε περιοχή κοντά στη μεθόριο με το Αφγανιστάν, στην οποία οι ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ στρατευμάτων της κυβέρνησης και μαχητών των Ταλιμπάν και της Αλ Κάιντα αποτελούν καθημερινό φαινόμενο.

Τα θύματα της δολοφονικής έκρηξης, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, προέρχονται από ομάδα περίπου 300 ανθρώπων, οι οποίοι ανέμεναν να λάβουν επισιτιστική βοήθεια από τον ΟΗΕ και την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία ο βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά σε κέντρο βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών όπου είχαν συγκεντρωθεί σήμερα  εκατοντάδες άνθρωποι που έχουν εκτοπιστεί από τις εστίες τους εξαιτίας είτε των μαχών μεταξύ Ταλιμπάν και κυβερνητικών στρατευμάτων είτε λόγω των πλημμυρών οι οποίες έπληξαν πρόσφατα το Πακιστάν.

Οι νεκροί είναι 43 και οι τραυματίες πάνω από 60 από τη συγκεκριμένη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στην πόλη Χαρ, που είναι η κυριότερη της ημιαυτόνομης περιοχής των φυλών Μπατζαούρ, όπου βρίσκονται χιλιάδες εκτοπισμένες οικογένειες των οποίων η επιβίωση εξαρτάται απόλυτα από το Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ (WFP) και τη βοήθεια της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press και την New York Daily News ο βομβιστής ήταν γυναίκα, ντυμένη με παραδοσιακή γυναικεία μπούρκα, που έκανε την εμφάνισή της στην περιοχή την ίδια ώρα κατά την οποία σχηματίζονταν ουρές ανθρώπων, για να εισέλθουν στο κέντρο διανομής της επισιτιστικής βοήθειας.

Ο κυβερνητικός αξιωματούχος Amjad Ali Khan  περιγράφοντας τη σκηνή ανέφερε πως σε κάποιο σημείο ελέγχου η αστυνομία ζήτησε την ταυτότητα της γυναίκας. Τότε εκείνη έτρεξε προς το κέντρο πετώντας χειροβομβίδες στους αστυνομικούς, συνέχισε ο Khan και πρόσθεσε πως και η ίδια η γυναίκα εξερράγη όταν έφθασε στο πλήθος των περίπου 30 ατόμων.

«Είναι η πρώτη επίθεση αυτοκτονίας που οργανώθηκε από μια γυναίκα στο Πακιστάν», σχολιάζουν τα διεθνή μέσα και επισημαίνουν πως από μόνο του αυτό το γεγονός υπογραμμίζει την ανθεκτικότητα των αντικαθεστωτικών ομάδων που δρουν στη φυλετική ζώνη της χώρας απέναντι στις συνεχιζόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αιματηρή έκρηξη στο κέντρο βοήθειας του ΟΗΕ έγινε μια ημέρα μετά τις επιθέσεις που εξαπέλυσαν 150 μαχητές των Ταλιμπάν σε πέντε κυβερνητικά φυλάκια στην γειτονική περιοχή Μοχμαντ. Αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας υποστηρίζουν ότι στις μάχες αυτές σκοτώθηκαν 11 στρατιώτες και 24 εξτρεμιστές.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-11-2010 από directNEWS.gr

.

 

 

 


Τελευταίες Ειδήσεις