Logo

Στις φλόγες ο Έβρος πύρινα μέτωπα στην Πελοπόννησο



 
 

evros_26-8-2011Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε ο Έβρος -έχουν ήδη καεί 43.000 στρέμματα δασικής έκτασης- και κοινότητες στην Αρκαδία, όπου η πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη συνεχίζοντας το καταστροφικό της έργο.

(Δείτε το βίντεο)

Μάλιστα, μια νέα πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Φέρρες κοντά σε στρατόπεδο, όπου επιχειρούν πέντε οχήματα με 12 πυροσβέστες καθώς και ένα αερoσκάφος.

Ειδικότερα, με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Θεόδωρου Μπούφη κηρύχθηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης οι εξής κοινότητες του νομού Έβρου.

-Λευκίμμης, Σαράντα Σπίτια, Ερείπια Βυρίνης, Ερείπια Κιτρινόπετρας, Ύψωμα Καρβουνιάρης, Μέλια, Β. Οικισμού Κοίλων και Ερείπια Αμυγδαλιάς

Όπως επισημαίνει το thrakinet.tv  (από όπου και το σχετικό βίντεο), το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγαλύτερο των 3,5 χιλιομέτρων. Το έργο των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων ενισχύουν τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα καναντέρ, δύο ελικόπτερα καθώς και δύο chinook.

Επίσης, στη μάχη της κατάσβεσης αναμένεται να ριχτούν άλλα τέσσερα αεροσκάφη από την Γαλλία και την Ισπανία

Αρκαδία 

Δύσκολη χαρακτηρίζεται και η πυρκαγιά που ξέσπασε στο νομό Αρκαδίας.

Ειδικότερα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι τοπικές κοινότητες Πάπαρι, Αγριακόνα, Δάφνη, Καλτεζές και Μαυρόγιαννη της ενότητας Βαλτετσίου του δήμου Τρίπολης, λόγω της μεγάλης και ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή.

Τη σχετική απόφαση έλαβε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Θεόδωρος Μπούφης, μετά από αίτημα του δημάρχου Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη και του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου Τάσου Αποστολόπουλου.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης έχουν προκληθεί από τη  φωτιά στην περιοχή, ενώ η ΔΕΗ  για λόγους ασφαλείας έχει διακόψει την παροχή ρεύματος.

Η μόνη θετική εξέλιξη στην τραγική κατάσταση είναι ότι  την τελευταία ώρα, λίγο μετά τις 20:30, έχει  κοπάσει σημαντικά ο άνεμος, επιτρέποντας την ενίσχυση των δυνάμεων κατάσβεσης από αέρος.

Επίσης, προληπτικά έχουν εκκενωθεί τα χωριά, Πάπαρι, Δάφνη και Μανιάτη.

Μάλιστα και μια ηλικιωμένη γυναίκα που δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί κατά την εκκένωση του χωριού Μανιάτη απεγκλωβίστηκε και μεταφέρθηκε, λόγω αναπνευστικών προβλημάτων, στο Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης.

Σημειώνεται, ότι σε όλη τη χώρα την Παρασκευή έχουν ξεσπάσει συνολικά 62 πυρκαγιές. Οι σοβαρότερες από αυτές είναι στον Έβρο και στην Αρκαδία, καθώς και 5 φωτιές στην Αιτωλοακαρνανίας, όπου δύο χωριά έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-8-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις