Logo

Twitter και Facebook στο… απόσπασμα από τους επιστήμονες!



 
 

facebook_twitter_26-8-2011Twitter  και Facebook  στήνουν στο... απόσπασμα οι επιστήμονες, υποστηρίζοντας ότι τα Social Networks βλάπτουν τους νέους και τους οδηγούν στα ναρκωτικά ή στο αλκοόλ! 

Οι "βολές" της επιστημονικής κοινότητας κατά των Social Networks, όπως το Facebook και το Twitter, βασίζονται στα αποτελέσματα έρευνας που διενήργησε το Εθνικό Κέντρο Εθισμού και κατάχρησης ουσιών του Πανεπιστημίου της Κολούμπια.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα συμπεράσματα της έρευνας τα Social Networks, ούτε λίγο ούτε πολύ, μπορούν να στρέψουν τα παιδιά προς την κατανάλωση αλκοόλ ή ακόμα και τη χρήση ναρκωτικών!

Ειδικότερα, οι επιστήμονες του Εθνικού Κέντρου Εθισμού χρησιμοποίησαν τα αποτελέσματα από τις έρευνές τους σε ένα δείγμα 2.000 παιδιών, με ηλικίες που κυμαίνονταν από 12 ετών έως και 17 ετών, εκ των οποίων τα μισά απάντησαν σε ένα online ερωτηματολόγιο και τα υπόλοιπα σε ερωτήσεις μέσω τηλεφώνου.

Από τις απαντήσεις των παιδιών προέκυψαν, σύμφωνα με τους ερευνητές, τα εξής:

α. Τα παιδιά που περνούν πολύ από το χρόνο τους στον διαδικτυακό κόσμο των Social Networks έχουν πενταπλάσιες πιθανότητες από άλλους συνομιλήκους τους, να καπνίσουν τσιγάρο, τριπλάσιες να πιούν αλκοόλ και διπλάσιες να καπνίσουν χασίς.

β.Οι φωτογραφίες που αναρτώνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες δείχνουν τους χρήστες να είναι μεθυσμένοι επηρεάζουν αρνητικά τους άλλους χρήστες, ωθώντας τους σε παρόμοιες συμπεριφορές, ειδικά αν βρίσκονται στην κρισιμη φάση της εφηβείας.

«Μια εικόνα τελικά αξίζει όσο χίλιες λέξεις», σχολίασε τα αποτελέσματα της έρευνας ο ιδρυτής και πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Εθισμού και κατάχρησης ουσιών και πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Υγείας, Παιδείας και Πρόνοιας, Joseph Califano και πρόσθεσε:

«Τα Social Networks, ειδικά στους εφήβους, έχουν αρνητικές επιδράσεις και μπορεί να γίνουν μέχρι και επικίνδυνα, ειδικά στους εφήβους.

Πρέπει οι ιθύνοντες των μέσων αυτών, να αναπτύξουν τις τεχνολογικές τους γνώσεις και να αντιμετωπίσουν αυτόν τον κίνδυνο. Οι εικόνες με μεθυσμένους έφηβους ή παιδιών που καταναλώνουν ναρκωτικά, πρέπει να σταματήσουν».

Καταλήγοντας, ο κ. Califano, υποστήριξε ότι οι γονείς βρίσκονται στο απόλυτο σκοτάδι σχετικά με την πιθανή επίδραση των Social Networks στα παιδιά τους και επισήμανε ότι «η μετάδοση τέτοιων εικόνων, αποτελούν ηλεκτρονική παιδική κακοποίηση».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-8-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις