Logo

Ολυμπιακός Βόλου: Δικαστικό «μπλόκο» στη Super League



 
 

Superleague_oly_voloy_26-8-2011Ο Ολυμπιακός Βόλου κατάφερε τελικά να βάλει δικαστικά... δεσμά στη Super League, ενώ οι οπαδοί του εξακολουθούν να διαδηλώνουν στους δρόμους της πρωτεύουσας του νομού Μαγνησίας.

(Δείτε βίντεο)

Ειδικότερα, το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας με προσωρινή διαταγή, που εξέδωσε την Παρασκευή, έκανε δεκτό αίτημα που κατέθεσε ο Ολυμπιακός Βόλου, με το οποίο ζητούσε να απαγορευτεί η αντικατάσταση του ιδίου, αλλά και της Καβάλας στη Super League από άλλες ΠΑΕ, μέχρι να εκδικαστούν οι αιτήσεις ακύρωσης της απόφασης για τον υποβιβασμό τους στην Δ΄ κατηγορία.

Μετά από αυτή τη δικαστική απόφαση το πρωτάθλημα - στην περίπτωση που ξεκινήσει κανονικά- θα πρέπει να διεξαχθεί με δεκατέσσερις ομάδες για χρονικό διάστημα τουλάχιστον ενός ή δυο μηνών. Δηλαδή, μέχρι να εκδικαστούν οι επίμαχες αιτήσεις ακύρωσης.

Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ολυμπιακός Βόλου αναφέρονται τα εξής:

«Mε απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών που εκδόθηκε σήμερα και ώρα 15.00, κατόπιν υποβληθείσης αιτήσεως ακυρώσεως και αιτήσεως αναστολής με προσωρινή διαταγή κατά της απόφασης της ΕΕΑ, που δεν χορήγησε πιστοποιητικό συμμετοχής στον Ολυμπιακό Βόλου, διετάχθη, αφ' ενός η αναβολή του αγώνα ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ στις 28.8 για την 1η αγωνιστική της Super League και αφετέρου απαγορεύτηκε στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να εξετάσει φακέλους υποψηφίων ομάδων για την αντικατάσταση του Ολυμπιακού Βόλου στο πρωτάθλημα Super League, καθώς και να χορηγήσει σε αυτές πιστοποιητικό συμμετοχής».

Η πορεία

Στο μεταξύ, την Πέμπτη  το βράδυ περίπου 3.000 οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου πραγματοποίησαν πορεία στην πρωτεύουσα του νομού Μαγνησίας, διαμαρτυρόμενοι για τον υποβιβασμό της ομάδας τους.

Όπως αναφέρει το e-volos.gr οι οπαδοί από το Δημαρχείο, κατευθύνθηκαν στην παραλιακή οδό, στη συνέχεια πήγαν στην οδό Δημητριάδος, Ιωλκού, επέστρεψαν στην παραλιακή και από εκεί, μέσω της οδού Ιάσονος, κατέληξαν και πάλι στο Δημαρχείο.

Τα συνθήματα που φώναζαν στρέφονταν κυρίως κατά του ΠΑΣΟΚ και του υπουργού Παύλου Γερουλάνου.

Επίσης, οι οποδοί ζήτησαν από τους ιδιοκτήτες καφετεριών και εστιατορίων τις παραλιακής - και το αίτημά τους έγινε δεκτό - να κλείσουν τις τηλεοράσεις, που εκείνη την ώρα μετέδιδαν τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στo Europa League, για να μην προβάλλουν το αθηνοκεντρικό αθλητικό κατεστημένο.

Εξάλλου, την Παρασκευή ελεύθερος με περιοριστικούς όρους - εγγύηση 7.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα - αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή Βόλου ένας 33χρονος που αντιμετώπιζε κακουργηματική κατηγορία για τα πρόσφατα έκτροπα στο Βόλο.

Υπενθυμίζεται, ότι για τα ίδια επεισόδια είχαν συλληφθεί ακόμα δεκαέξι άτομα. Από αυτούς έξι ανήλικοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι και θα δικαστούν από Δικαστήριο ανηλίκων τον Απρίλιο του 2012.

Ελεύθεροι είναι και οι υπόλοιποι 10 ενήλικοι συλληφθέντες, που θα δικαστούν στο Αυτόφωορο Τριμελές Πλημμελειοδικείο στις 5 Σεπτεμβρίου.


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-8-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις