Logo

Σάλο προκαλεί βιβλίο διατροφής για παιδιά



 
 

bkdt_27-8-2011Σάλο έχει προκαλέσει ένα νέο βιβλίο για παιδιά, το οποίο περιγράφει τον αγώνα ενός μικρού κοριτσιού ενάντια στην παχυσαρκία.

Το βιβλίο «Maggie Goes on a Diet» (Η Μάγκυ ξεκινάει δίαιτα) του Paul Kramer, αφηγείται την ιστορία ενός ανασφαλούς 14χρονου κοριτσιού που χάνει τα περιττά κιλά με δίαιτα, σκληρή δουλειά και άσκηση.

Το βιβλίο δεν έχει προγραμματιστεί να δημοσιευθεί μέχρι τον Οκτώβριο, αλλά οι λιανοπωλητές λαμβάνουν ήδη προ-παραγγελίες – μαζί με ένα σωρό αρνητικά σχόλια από ανθρώπους που φοβούνται ότι το συγκεκριμένο βιβλίο θα μπορούσε να επηρεάσει τα παιδιά αρνητικά και να τα οδηγήσει να αποκτήσουν διατροφικές διαταραχές.

«ΠΑΡΑΚΑΛΩ!!! Αν κάποιος έχει καρδιά πρέπει να απαγορεύσει την κυκλοφορία αυτού του βιβλίου», γράφει ένας αγανακτισμένος χρήστης στο Amazon.com. «Αυτή η επικίνδυνη πεποίθηση θα μπορούσε να ενθαρρύνει τον εκφοβισμό των παιδιών από τους συμμαθητές τους και την προώθηση των διατροφικών διαταραχών», προσέθεσε χαρακτηριστικά ένας άλλος.

Ο Kramer υπερασπίστηκε το βιβλίο του στο ABC News, δηλώνοντας: «Οι προθέσεις μου ήταν να γράψω απλώς μια ιστορία για να προσελκύσω και να βοηθήσω τα παιδιά να αισθάνονται καλύτερα για τον εαυτό τους, να ανακαλύψουν ένα νέο τρόπο διατροφής, να μάθουν να ασκούνται, να προσπαθούν να μιμηθούν τη «Μάγκυ» και να μάθουν από την εμπειρία της».

Τι λένε, όμως, οι ειδικοί στην παιδική παχυσαρκία;

ahtr_27-8-2011Η Δρ. Andrea Vazzana, κλινική βοηθός καθηγητή στο Κέντρο Παιδικής και Εφηβικής Ψυχιατρικής στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, είπε ότι αρχικά πίστευε ότι το βιβλίο έχει ένα θετικό – το ότι εφιστά την προσοχή στο γεγονός ότι τα μικρά παιδιά τα πειράζουν για το βάρος τους.

Προσέθεσε, ωστόσο, ότι τρόμαξε όταν έμαθε ότι το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε μικρά παιδιά. «Νομίζω ότι παραείναι μικρές οι ηλικίες στις οποίες απευθύνεται», είπε πρόσθεσε:

«Ακόμα και αν ένα παιδί ηλικίας 4-8 ετών είναι υπέρβαρο, δεν μπορεί να κάνει και πολλά γι’ αυτό χωρίς τη βοήθεια των γονιών του».

Η Δρ. Vazzana πιστεύει ότι οι γονείς θα πρέπει να παίξουν σημαντικό ρόλο στο χάσιμο του βάρους των παιδιών τους, αλλά προειδοποιεί ότι μια απλή συζήτηση σχετικά με το βάρος μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική και το παιδί να εκλάβει με λάθος τρόπο το μήνυμα.

«Αντί για μία μεγάλη συζήτηση, αξιοποιήστε τις ευκαιρίες που θα προκύψουν για να μιλήσετε στο παιδί σας για την υγιεινή ζωή», συμβουλεύει, ενώ προτείνει στους γονείς να μετατρέψουν αυτή τη συζήτηση σε «οικογενειακή υπόθεση», όπου ολόκληρη η οικογένεια θα τρώει υγιεινά, δεδομένου ότι τα υπέρβαρα παιδιά έχουν συχνά υπέρβαρα αδέλφια και γονείς.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-8-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις