Logo

Ιαπωνία: Τρένο ''μπαμπούλας'' για… κακομαθημένα παιδιά! (vid)



 
 

bbscrd_27-8-2011Το τρένο Yokai στο Κιότο της Ιαπωνίας είναι μία φημισμένη καλοκαιρινή ατραξιόν, την οποία χρησιμοποιούν οι αγανακτισμένοι γονείς για να… συνετίσουν τα κακομαθημένα παιδιά τους!

Το «τρομακτικό» τρένο του Κιότο αποτελεί μια απόκοσμη ατραξιόν όπου τα «yokai» (Ιαπωνικά τέρατα) γίνονται πραγματικά – για τα παιδιά τουλάχιστον, καθώς κάθε ενήλικας μπορεί να διακρίνει ότι, στην πραγματικότητα, πρόκειται για ανθρώπους που φορούν λευκά κιμονό και τρομακτικές μάσκες.

Το έθιμο αυτό, εισήχθη από την εταιρεία Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου Keifuku, το 2007, και ήταν τόσο δημοφιλές που μετατράπηκε σε μια πολύ-αναμενόμενη ετήσια παράδοση.

Το εξωτερικό του τρένου είναι ζωγραφισμένο με παραδοσιακά ιαπωνικά τέρατα, ενώ το εσωτερικό του είναι εφοδιασμένο με τρομακτικά μπλε φώτα και ανθρώπινα χέρια, τα οποία κρέμονται από το ταβάνι.

Καθώς το τρένο Yokai φεύγει από τον σταθμό, ακούγεται από τα ηχεία ένας τρομακτικός ήχος και τα «τέρατα» κάνουν την είσοδό τους.

Μερικοί από τους ηθοποιούς που ενσαρκώνουν τα τέρατα φορούν λευκά κιμονό, λευκές μάσκες και τριγωνικές άσπρες κορώνες (πράγμα το οποίο, σύμφωνα με την ιαπωνική κουλτούρα, σημαίνει ότι είναι νεκροί), ενώ οι υπόλοιποι φορούν ανατριχιαστικές μάσκες και σχισμένα κουρέλια.

Μερικά από τα μεγαλύτερα παιδιά αντιδρούν πολύ καλά στα yokai, αλλά τα μικρότερα κλαίνε γοερά όσο οι μητέρες τους και οι υπόλοιποι ενήλικες επιβάτες παρακολουθούν χαμογελαστοί.

              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-8-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις