Logo

Αχαΐα: Πότιζαν με νερό του δήμου 1356 δενδρύλλια χασίς!



 
 

axaia_dendryllia1_28-8-2011Χασισοφυτεία 15 στρεμμάτων με 1356 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης, κρυμμένα σε δασική έκταση, εντόπισαν αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πάτρας. 

Μάλιστα, τα δενδρύλλια ποτίζονταν από το νερό της δημοτικής παροχής ύδρευσης κοντινού χωριού, της περιοχής Πιτίτσας Πατρών.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον ένα από τους τέσσερις χασισοκαλλιεργητές, που παρέμεναν σχεδόν όλη την ημέρα στη φυτεία,

Πρόκειται για ένα 35χρονο Αλβανό - σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια και εμπορία ναρκωτικών ουσιών (ιδική κάνναβη) - ο οποίος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πάτρας.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι αστυνομικές αρχές για την υπόθεση, αναφέρονται τα εξής:

"Συνελήφθη, χθες (27-8-2011) το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 35 ετών, κατηγορούμενος για καλλιέργεια και εμπορία ναρκωτικών ουσιών (Ινδική Κάνναβη).

axaia_dendryllia_2_28-8-2011Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς στη περιοχή της Πιτίτσας Πατρών, εντός δασικής έκτασης, καλλιεργούσε από κοινού με άλλα τρία άτομα, τα οποία αναζητούνται, (1.356) φυτά κάνναβης, ύψους δυόμισι έως τριών μέτρων τα καθένα.

Η έκταση της φυτείας ήταν περίπου (15) στρέμματα περιβαλλόμενη από φυσική κάλυψη και οι καλλιεργητές είχαν κατασκευάσει πρόχειρα παραπήγματα με οικιακό εξοπλισμό και τρόφιμα προκειμένου να παραμένουν στο χώρο όλη την ημέρα.

Από τα (1.356) συνολικά δενδρύλλια κάνναβης που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τα (986) εκριζώθηκαν από τους αστυνομικούς ενώ τα υπόλοιπα (370) βρέθηκαν εκριζωμένα και συγκεντρωμένα σε κατάλληλη θέση από τους δράστες μέσα στο χώρο της φυτείας.

Για το πότισμα των φυτών οι καλλιεργητές είχαν συνδέσει λάστιχα ποτίσματος στη δημοτική παροχή ύδρευσης του χωριού Άνω Σαλμενίκο.

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

-ένα κινητό τηλέφωνο

-τρεις κάρτες sim

-το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ

-πολλά καλλιεργητικά εργαλεία και λάστιχα ποτίσματος"

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-8-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις