Logo

Κάμερες κατέγραψαν το ταξίδι του Αη Βασίλη στη Γη !



 
 

Norad_Santa_26-12-2010Όπως γνωρίζουμε όλοι μας, κάθε παραμονή Χριστουγέννων ο Αη Βασίλης ξεκινάει το μακρινό το ταξίδι του από τον μακρινό Βόρειο Πόλο για να μοιράσει δώρα σε όλα τα παιδιά του κόσμου –μικρά και μεγάλα.

Για όσους θέλουν όμως, να παρακολουθήσουν το ταξίδι  που έκανε ο  Αη Βασίλης σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της Γης φέτος, δεν μένει παρά να μπούν στο διαδίκτυο, καθώς “Αγιοβασιλιάτικες κάμερες” στήθηκαν σε όλο τον κόσμο για να καταγράψουν τις κινήσεις του Αη Βασίλη την παραμονή των Χριστουγέννων.

Το πρόγραμμα αυτό, διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη NORAD, την στρατιωτική υπηρεσία για την αμυντική ασπίδα της Βόρειας Αμερικής, σε συνεργασία με το Google Earth και το Google Maps και ξεκινάει κάθε 1η του Δεκέμβρη, μετρώντας αντίστροφα μέχρι τη “μεγάλη ημέρα”, ενώ η λειτουργία του δεν θα ήταν εφικτή χωρίς την πολύτιμη βοήθεια χιλιάδων εθελοντών.

Η πρωτοβουλία για τη δημιουργία του προγράμματος αυτού, ξεκίνησε στις 24 Δεκεμβρίου του 1955 -σύμφωνα με την ίδια τη NORAD- από ένα απλό λάθος. Ένα μεγάλο πολυκατάστημα της εποχής ανάρτησε μια διαφήμιση στην εφημερίδα “Colorado Springs”, που έλεγε στα παιδιά ότι μπορούσαν να τηλεφωνήσουν στον  Αη  Βασίλη και συμπεριελάμβανε έναν τηλεφωνικό αριθμό. Ο αριθμός αυτός ωστόσο τυπώθηκε λάθος, με αποτέλεσμα τις κλήσεις των παιδιών να τις λαμβάνει το κέντρο της Μονάδας Διοίκησης Εναέριας Άμυνας του Κολοράντο (CONAD).

Ο τότε συνταγματάρχης Shoup που είχε βάρδια εκείνο το βράδυ, προκειμένου να μην στεναχωρησει κανένα παιδάκι, ζήτησε από το προσωπικό του να δίνει σε όλα τα παιδιά που θα τηλεφωνούσαν μία “συγκεκριμένη τοποθεσία” κάθε φορά, στην οποία υποτίθεται ότι βρισκόταν ο Αη Βασίλης. Έτσι ξεκίνησε μία παράδοση, η οποία συνεχίστηκε ακόμα κι όταν η NORAD αντικατέστησε την CONAD το 1958.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-12-2010 από directNEWS.gr



Τελευταίες Ειδήσεις