Logo

Ξανά στο ''σκαμνί'' ο Πέτρος Μαντούβαλος



 
 

Madouvalos_27_12_2010Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσει και πάλι ο τέως βουλευτής της ΝΔ Πέτρος Μαντούβαλος!

Το Ε’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε δεκτή την αναίρεση, που είχε ασκήσει ο Εισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας Ι. Τέντες κατά της πρωτόδικης απόφασης με την οποία  είχε κριθεί  αθώος  ο κ. Μαντούβαλος, για τα αδικήματα της συνέργειας σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας.

Η υπόθεση αφορά την κατάθεση, από το δικηγορικό γραφείο του κ. Μαντούβαλου, το 2001, του ποσού των επτά εκατομμυρίων δρχ. σε τραπεζικό λογαριασμό του πρώην προέδρου πρωτοδικών Ευάγγελου Καλούση.

Τα χρήματα αυτά σύμφωνα με την κατηγορία είχαν δοθεί από τον ίδιο τον κ. Μαντούβαλο στον κ. Καλούση, προκειμένου να αντιμετωπίσει ευνοϊκά τις δικαστικές εκκρεμότητες, που είχε την εποχή εκείνη ο φίλος του επιχειρηματίας Ιωάννης Μπολέτσης.

Ωστόσο τον περασμένο Φεβρουάριο το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αθώωσε απ’ όλες τις κατηγορίες τον κ. Μαντούβαλο, ενώ αντίθετα επέβαλε ποινή κάθειρξης 15 ετών τόσο στον Ευ. Καλούση όσο και στον Ι. Μπολέτση. Ο τελευταίος μάλιστα από τότε είναι φυγόποινος.

Κατά της αθωωτικής απόφασης ασκήθηκε αμέσως αναίρεση από τον Εισαγγελέα ΑΠ, αφού έκρινε ότι δεν είχε ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, ούτε είχε αξιολογήσει κρίσιμα αποδεικτικά μέσα μεταξύ των οποίων:

α) Την κατάθεση του δικηγόρου Αλ. Κούγια ο οποίος υποστήριξε ότι «ύστερα από απαίτηση του ανακριτή Ε. Καλούση σε συνάντηση στο διαμέρισμα του τελευταίου στο Παγκράτι αναγκάστηκε να αποσυρθεί από την υπεράσπιση του Ι. Μπολέτση, ενώ λίγες μέρες αργότερα ο ίδιος ανακριτής δέχθηκε σε τραπεζικό λογαριασμό του το ποσόν των 7.000.000 δρχ. αφού στο μεταξύ είχε φροντίσει να μη διατάξει την προσωρινή κράτηση του τότε κατηγορούμενου επιχειρηματία».

β) Την απολογία του Χρ. Χατζηπαναγιώτου, συνεργάτη του κ. Μαντούβαλου, ο οποίος «απέκλεισε» να έλαβε την εντολή κατάθεσης του ποσού των 7.000.000δρχ.από την τότε συνεργάτιδα του πρώην βουλευτή Αν. Δέλλη ενώ αντίθετα εμμέσως πλην σαφώς αποδέχθηκε ότι η εντολή εκπορεύθηκε από τον ίδιο τον κ. Μαντούβαλο και

γ) Τις καταθέσεις των δικηγόρων Γεωργίου και Σπύρου Αλφαντάκη που ανέφεραν ότι «υπήρξε παρέμβαση του Π. Μαντούβαλου στην κατάθεση του ποσού των 7.000.000 δρχ. στο λογαριασμό του ανακριτή Ευ. Καλούση, με βάση τις αποκαλύψεις του Ι. Μπολέτση τις οποίες έκανε σ’ αυτούς όταν δεν είχε πια την ιδιότητα του κατηγορούμενου».

Τις νομικές σκέψεις του κ. Τέντε έκανε δεκτές και το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου  με αποτέλεσμα ο κ. Μαντούβαλος να δικαστεί πάλι στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, με διαφορετική όμως σύνθεση από εκείνη που τον αθώωσε.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-12-2010 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα

Ο δικαστικός γολγοθάς του Πέτρου Μαντούβαλου...

Πολύωρη κατάθεση Μιχαλολιάκου για την έκρηξη βόμβας

Ξανά σε δίκη ο Π. Μαντούβαλος;



Τελευταίες Ειδήσεις