Logo

Πρωτοχρονιά ... στον Κορυδαλλό θα κάνει ο Π. Ψωμιάδης



 
 

psomi_oxi_28-12-2010Ύποπτος φυγής και διάπραξης νέων αδικημάτων, στην περίπτωση που αποφυλακιστεί , θεωρείται για τον εισαγγελέα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του χρεωκοπημένου πλέον ομίλου Ασπίς Capital Παύλος Ψωμιάδης !

Για το λόγο αυτό ο εισαγγελικός λειτουργός προτείνει την απόρριψη του αιτήματος του Π. Ψωμιάδη για αποφυλάκισή του και αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους.

Την «τύχη» της προσφυγής του Π. Ψωμιάδη κατά του εντάλματος για την προσωρινή του κράτηση θα κρίνει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών που θα συνεδριάσει τις προσεχείς ημέρες προκειμένου να εκδώσει το βούλευμα με το οποίο θα αποφαίνεται επί του αιτήματος του προέδρου της Ασπίς.

 Υπενθυμίζεται, ότι στον Π. Ψωμιάδη αποδίδονται τα κακουργήματα της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) για υπόθεση η οποία αφορά τη μήνυση που έχουν υποβάλλει εναντίον του προέδρου της Ασπις, της συζύγου και της κόρης του 65 ζημιωθέντες επενδυτές.

Ο Π. Ψωμιάδης κλήθηκε σε απολογία από τον 6ο τακτικό ανακριτή, που χειρίζεται τη συγκεκριμένη υπόθεση, με την έκδοση εντάλματος σύλληψης. Ο ανακριτής προέβη σε αυτή την ενέργεια διότι έκρινε, με βάση καταγγελία πρώην συνεργάτη του διευθύνοντα συμβούλου της Ασπίς προς τις δικαστικές αρχές, ότι ο κατηγορούμενος είχε προβεί σε προπαρασκευαστικές πράξεις για τη διαφυγή του στο εξωτερικό. 

Σημειώνεται ότι η υπόθεση της Ασπίς εκτός από τα ποινικά απασχολεί και τα πολιτικά ( αστικά) δικαστήρια καθώς οι ζημιωθέντες ασφαλισμένοι και επενδυτές του ομίλου έχουν προσφύγει και σε αυτά διεκδικώντας, με αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων και αγωγές, τα χρήματα που έχασαν από το «κανόνι» της Ασπίς.

Μια από αυτές τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που έχουν κατατεθεί και η οποία υπογράφεται από 150 επενδυτές έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί  στο πρωτοδικείο της Αθήνας στις 4 Ιανουαρίου 2011.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-12-2010 από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις