Logo

Αρμένικες ... μίζες από τη Siemens



 
 

siem_armentel_28-12-2010«Μπαξίσι» σε στελέχη του ΟΤΕ έδινε η Siemens προκειμένου να αναλάβει έργα ακόμα και στον Oργανισμό Tηλεπικοινωνιών της Αρμενίας Armentel, κατά το έτος 2006.

Αυτό αποκάλυψε η εισαγγελική έρευνα, όπως προκύπτει  από τις διώξεις που ασκήθηκαν σήμερα  για την υπόθεση Armentel, η οποία αποτελεί κομμάτι του σκανδάλου των «μαύρων ταμείων» του γερμανικού κολοσσού.

 Ειδικότερα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας άσκησε ποινικές διώξεις για κακουργήματα, τα οποία φέρονται να τέλεσαν ανώτατα στελέχη του ΟΤΕ και της Siemens.

 Συγκεκριμένα, οι διώξεις, που ασκήθηκαν με βάση στοιχεία τα οποία  εστάλησαν, στο πλαίσιο αιτήματος δικαστικής συνδρομής από αλλοδαπές δικαστικές αρχές  στην Ελληνική Δικαιοσύνη, στρέφονται κατά παντός υπευθύνου και αφορούν τα αδικήματα:

*ενεργητική δωροδοκία ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας, σε βάρος κάθε υπεύθυνου στελέχους της Siemens

*παθητική δωροδοκία, σε βάρος κάθε υπεύθυνου στελέχους του ΟΤΕ

*άμεση συνέργεια σε ενεργητική και παθητική δωροδοκία κατά παντός υπευθύνου

Οι πράξεις, από τις οποίες ζημιώθηκε ο ΟΤΕ, είναι σχετικές με συμβάσεις μεταξύ της Siemens και εταιρειών για παροχή έργου στην Armentel που υπογράφηκαν την κρίσιμη για το κατηγορητήριο περίοδο και συγκεκριμένα από τον Ιούνιο έως το Δεκέμβριο του 2006.

Πρόκειται για συμβάσεις συνολικού ύψους 2,7 εκατομμυρίων ευρώ οι οποίες υπογράφηκαν ενώ ο ΟΤΕ, που είχε αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Armentel, είχε αρχίσει ήδη να προετοιμάζει το έδαφος για την αποχώρησή του από την τηλεπικοινωνιακή αγορά της Αρμενίας.

Τα αδικήματα που περιλαμβάνονται στην ποινική δίωξη θα απαγγελθούν σε συγκεκριμένα πρόσωπα κατά το στάδιο της ανάκρισης, οπότε θα κληθούν σε απολογίες αυτοί που έδιναν και εκείνοι που εισέπρατταν τις μίζες. 

Επίσης, η ανάκριση θα διερευνήσει κατά πόσο οι επίδικες συμβάσεις είναι εικονικές ή όχι.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ  28-12-2010 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις