Logo

Λάδωναν ... και τα τρένα



 
 

ose_siemens_29-12-2010Μίζες από τη Siemens και στις… ράγες του ΟΣΕ εντόπισε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας η οποία προχώρησε σήμερα, όπως έκανε και στην περίπτωση του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών της Αρμενίας Armentel,   στην άσκηση ποινικών διώξεων κατά παντός υπευθύνου για κακουργήματα.

Η υπόθεση αφορά συμβάσεις, σχετικές με την προμήθεια αμαξοστοιχιών και άλλου υλικού, οι οποίες υπογράφηκαν από το 1997 και μετά μεταξύ της Siemens και του ΟΣΕ.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας διενήργησε προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση, η οποία, όπως και ο δικαστικός φάκελος της Armentel, αποτελεί μέρος του σκανδάλου των «μαύρων ταμείων» της Siemens.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας ελέγχθηκαν εξονυχιστικά όλες οι συμβάσεις των τελευταίων ετών του ΟΤΕ με τη Siemens και σύμφωνα με πληροφορίες, η υπογραφή τους συνδυάστηκε με συγκεκριμένες εκροές χρηματικών ποσών από τα «μαύρα ταμεία».

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, από την οποία προέκυψαν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων, η εισαγγελία άσκησε ποινικές διώξεις για τα κακουργήματα :

*Ενεργητική και παθητική δωροδοκία κατά μόνας και από κοινού σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και του ΟΣΕ

*Ηθική αυτουργία και άμεση συνέργεια στην ενεργητική δωροδοκία

Η διερεύνηση της υπόθεσης θα συνεχιστεί με τη διενέργεια ανάκρισης κατά την οποία τα αδικήματα  θα αποδοθούν κατά περίπτωση, με τη σύνταξη κατηγορητηρίων, σε συγκεκριμένα εμπλεκόμενα πρόσωπα που θα κληθούν σε απολογία.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-12-2010 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις