Logo

Παρατάθηκε η απαγόρευση εργασιών για το ΧΥΤΑ Κερατέας



 
 

xuta_kerateas_29-12-2010 Δικαστικό «μπλόκο» στα έργα για την κατασκευή ΧΥΤΑ στην Κερατέα, τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου του 2011 οπότε αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση επί των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει η Δημοτική αρχή οι κάτοικοι της περιοχής, επέβαλε το Ειρηνοδικείο Λαυρίου.

Η νέα εντολή εκδόθηκε σήμερα κατά τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων στο Ειρηνοδικείο Λαυρίου. Το δικαστήριο δέχθηκε τους ισχυρισμούς των αιτούντων και αποφάσισε να παρατείνει την ισχύ της προσωρινής διαταγής για «πάγωμα» των εργασιών η οποία είχε εκδοθεί  με την κατάθεση του δικογράφου, πριν λίγες ημέρες.

 Η παράταση της προσωρινής διαταγής για απαγόρευση των εργασιών κατασκευής ΧΥΤΑ στην Κερατέα ισχύει μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της αιτήσεως ασφαλιστικών μέτρων, η οποία δεν αναμένεται πριν τις 12 Ιανουαρίου 2011.

Υπενθυμίζεται, ότι στην Κερατέα πριν λίγες ημέρες είχαν συμβεί σοβαρότατα επεισόδια μεταξύ κατοίκων της περιοχής που αντιδρούν στην κατασκευή ΧΥΤΑ και ανδρών των ΜΑΤ οι οποίοι καταγγέλλονται ότι χτύπησαν και δημοσιογράφο τηλεοπτικού σταθμού.

Μάλιστα, η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ελένη Ράικου είχε διατάξει τη διενέργεια έρευνας προκειμένου να εξακριβωθούν αφενός μεν οι συνθήκες τραυματισμού του δημοσιογράφου αφετέρου δε, η βασιμότητα καταγγελιών για χρήση όπλων από αγνώστους κατά τη διάρκεια των επεισοδίων .

Τις τελευταίες ημέρες επικρατεί σχετική ηρεμία στην Κερατέα. Ωστόσο, οι αψιμαχίες δεν λείπουν, καθώς η παρουσία των ΜΑΤ είναι διαρκής στην περιοχή, ενώ υπάρχουν και μπλόκα τω κατοίκων. Οι κάτοικοι υποστηρίζουν πως οι αστυνομικές δυνάμεις επιτρέπουν μόνο κάτω από αυστηρούς όρους τη διέλευσή τους από την περιοχή των εργασιών , η οποία είναι αποκλεισμένη.

Όπως λένε εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής οι κάτοικοι παραμένουν σε επιφυλακή και θα κάνουν Πρωτοχρονιά στα μπλόκα για να μην επιτρέψουν την κατασκευή ΧΥΤΑ στην περιοχή της Κερατέας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-12-2010 από directNEWS.gr



Τελευταίες Ειδήσεις