Logo

Νεκρός ο δραπέτης Β. Σελιανάκης μετά από συμπλοκή με αστυνομικούς



 
 

enedra_04-01-2011Νεκρός από σφαίρες αστυνομικών έπεσε το πρωί, ο επί 15 χρόνια δραπέτης των φυλακών Αλικαρνασσού, Βαγγέλης Σελιανάκης.

Η αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε στο χωριό Αρχοντικό του Ρεθύμνου όπου άντρες της Ομάδας Ειδικών Αποστολών της ΕΛ.ΑΣ εντόπισαν τον 55χρονο δραπέτη.

Εκείνος μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών “ταμπουρώθηκε” σε ένα σπίτι μαζί με μία 27χρονη φίλη του.

Όταν του ζητήθηκε να παραδοθεί εκείνος άρχισε να πυροβολεί ενώ οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά. Όταν σταμάτησαν οι πυροβολισμοί και οι αστυνομικοί εισήλθαν στο σπίτι βρήκαν το δραπέτη νεκρό, με μια σφαίρα στο κεφάλι.

Άλλες πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι ο Σελιανάκης αυτοκτόνησε προκειμένου να μην πέσει στα χέρια της αστυνομίας.

Την τελική απάντηση για τα ακριβή αίτια του θανάτου του θα τη δώσει ο ιατροδικαστής, μετά τη νεκροψία – νεκροτομή.

Ο Βαγγέλης Σελιανάκης στις 16 Αυγούστου 1994 είχε σκοτώσει, στο Πάτημα Αποκορώνου τον 24χρονο Κώστα Μουζουράκη επειδή είχε μαζί του κτηματικές διαφορές.

Έξι μήνες αργότερα και συγκεκριμένα το Φεβρουάριο του 1995 επιχείρησε να διαφύγει στον Καναδά, αλλά συνελήφθη την ώρα που επιχειρούσε να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο.

Το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία.

Ωστόσο, στις 21 Ιουλίου 1996,  κατάφερε να αποδράσει, από την κλειστή φυλακή Αλικαρνασσού, και από τότε έχει κατηγορηθεί ότι διέπραξε και άλλους φόνους, στα πλαίσια μιάς από τις πιό αιματηρές βεντέτες στην Κρήτη μεταξύ των οικογενειών Μουζουράκη και Δικωνυμάκη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-1-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις