Logo

Το υπουργείο Δικαιοσύνης τραβάει το...σκοινί



 
 

dioikhtika_ypoyrgeio_4-1-2011Το υπουργείο  Δικαιοσύνης προσποιείται ότι δεν αντιλαμβάνεται το λόγο για τον οποίο έπρεπε να είναι παρόντες και οι εκπρόσωποι των δικαστικών υπαλλήλων στη σύσκεψη της Δευτέρας για τα προβλήματα λειτουργίας του Διοικητικού Πρωτοδικείου της Αθήνας, μετά την πρόσφατη βομβιστική επίθεση !

Αυτό, τουλάχιστον, προκύπτει από το δελτίο τύπου που εξέδωσε την Τρίτη το απόγευμα,  απαντώντας στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, η οποία κατήγγειλε τον αποκλεισμό των εκπροσώπων της από την εν λόγω σύσκεψη.

Όπως, ειδικότερα, υποστήριζε στην ανακοίνωσή της, ο αποκλεισμός των εκπροσώπων της από τη σύσκεψη οφείλεται στο γεγονός ότι αμέσως μετά την έκρηξη δημοσιοποίησε στα ΜΜΕ την έλλειψη μέτρων ασφαλείας στα Διοικητικά Δικαστήρια.

Επιπλέον, στην ίδια ανακοίνωση η ΟΔΥΕ τόνιζε ότι «ίσως ενόχλησε κάποιους που δεν έπραξαν το καθήκον τους » το γεγονός ότι η ίδια είχε γνωστοποιήσει από τις 23.8.2010 την αναγκαιότητα λήψης μέτρων ασφαλείας στα δικαστικά κτίρια.

Νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι  το υπουργείο Δικαιοσύνης με την απάντησή του αποφεύγει να μπει στην ουσία των αιτιάσεων και των ζητημάτων που θέτει η ΟΔΥΕ.

Αντιθέτως, συνεχίζουν οι ίδιοι κύκλοι, το υπουργείο αρκείται να τραβήξει το…σκοινί της αντιπαράθεσης με τους δικαστικούς υπαλλήλους αναφέροντας μεταξύ άλλων στο σχετικό δελτίο τύπου : «Δεν αντιλαμβανόμαστε λοιπόν τι θα είχε να προσφέρει στη συγκεκριμένη σύσκεψη η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος

Συγκεκριμένα, στο κείμενο του δελτίου τύπου που εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρονται τα εξής :

«Στη σύσκεψη εξ αρμοδιότητος συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, οι προϊστάμενοι των δυο δικαστηρίων (Διοικητικό Πρωτοδικείο, Διοικητικό Εφετείο) και ο Γενικός Επίτροπος των Διοικητικών Δικαστηρίων προκειμένου να εξετασθούν τα νομικά ζητήματα που προκύπτουν από την αναστολή των εργασιών των δύο δικαστηρίων. Ως είναι προφανές οι παραπάνω υπεύθυνοι και εγκρατείς νομικοί είναι οι αποκλειστικά αρμόδιοι για τη σύνταξη της πράξης νομοθετικού περιεχομένου. Δεν αντιλαμβανόμαστε λοιπόν τι θα είχε να προσφέρει στη συγκεκριμένη σύσκεψη η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος. Ούτε είμαστε διατεθειμένοι να τους παρακολουθήσουμε στην πολιτική και συνδικαλιστική εκμετάλλευση ενός τόσου ευαίσθητου γεγονότος. Άλλωστε η ΟΔΥΕ καλείται σε όλες τις συσκέψεις που αφορούν τόσο στην ασφάλεια των δικαστικών μεγάρων όσο και στα προβλήματα που απασχολούν τους υπαλλήλους μέλη τους.»

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-1-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις