Logo

Θα συγκαλυφθεί και αυτό το έγκλημα ;



 
 

marfin_08-01-2011Στις 5 Μαΐου 2010 τρία άτομα – δύο γυναίκες και ένας άνδρας  -  βρέθηκαν νεκροί στο υποκατάστημα της Marfin Bank στην οδό Σταδίου. Η μία από τις γυναίκες βρισκόταν μάλιστα σε κατάσταση εγκυμοσύνης.

Κατά τη διάρκεια μεγάλης διαδήλωσης εργαζομένων στο κέντρο της  Αθήνας μία μικρή ομάδα “γνωστών - αγνώστων ” πέταξε μέσα στην τράπεζα, βόμβες μολότοφ με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά.

Ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Φίλιππος Κουτσάφτης, που πραγματοποίησε αυτοψία στο χώρο του τραγικού συμβάντος δήλωσε ότι  αιτία θανάτου των τριών εργαζομένων της Marfin ήταν η ασφυξία από την εισπνοή τοξικών ουσιών και καπνού. Τα θύματα δεν έφεραν εγκαύματα.

Ο Επαμεινώνδας Τσακάλης 36 ετών, βρέθηκε νεκρός στο κλιμακοστάσιο του καταστήματος μεταξύ πρώτου και δεύτερου ορόφου. Η Αγγελική Παπαθανασοπούλου 32 ετών, σε γραφείο του δεύτερου ορόφου, ενώ ,η Παρασκευή Ζούλια 35 ετών, κοντά στο μπαλκόνι, στην προσπάθειά της να βγει για να αναπνεύσει.

Από τότε, έχουν περάσει επτά ολόκληροι μήνες. Οι δράστες της εγκληματικής αυτής ενέργειας παραμένουν, για τις διωκτικές αρχές ακόμα άγνωστοι, παρά τα όσα αντίθετα υποστήριζαν τις πρώτες μέρες για να κατευνάσουν, προφανώς, την κοινή γνώμη. Φορούσαν κουκούλες και δεν μπορούν, λένε τώρα, να τους αναγνωρίσουν…

Ο ιδιοκτήτης όμως της τράπεζας είναι πασίγνωστος αφού δεν είναι άλλος  από τον…  Ανδρέα Βγενόπουλο. O αποκαλούμενος και Mr Mig.

Σύμφωνα με το πόρισμα - καταπέλτη της Επιθεώρησης του υπουργείου Εργασίας  σχετικά με τις συνθήκες της πυρκαγιάς, το συγκεκριμένο υποκατάστημα της Marfin παρουσίαζε σοβαρότατες ελλείψεις στον τομέα της ασφάλειας.

marfin_emprismos_08-01-2011Ειδικότερα, όπως τονίζεται στο πόρισμα: α) «Η επιχείρηση δεν διέθετε  το απαιτούμενο πιστοποιητικό πυρασφάλειας που εκδίδεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Για την έκδοσή του απαιτείται μελέτη του χώρου, στην οποία θα αναφέρονται τα συγκεκριμένα μέτρα πυρόσβεσης που προβλέπονται από τη νομοθεσία.

Η μελέτη αυτή κατατίθεται στην Πυροσβεστική Υπηρεσία προς έγκριση. Μετά την έγκριση ο εργοδότης θα έπρεπε να καλέσει την Πυροσβεστική προκειμένου να ελέγξει αν εφαρμόστηκαν τα μέτρα και να εκδώσει το πιστοποιητικό ασφαλείας για την επιχείρηση».

β) Η μοναδική έξοδος κινδύνου στο ισόγειο της τράπεζας ήταν κλειδωμένη όπως επίσης κλειδωμένες βρέθηκαν και άλλες δύο πιθανές έξοδοι διαφυγής.

Από σύμπτωση και μόνο είχε μείνει ανοιχτή μια άλλη πόρτα προκειμένου να εξαερίζεται ο χώρος επειδή έβγαιναν δυσάρεστες  μυρωδιές  από  μία  τουαλέτα  !  «Συνολικά 14 εργαζόμενοι εξήλθαν από μία μεταλλική πόρτα του 2ου ορόφου που δεν ήταν έξοδος κινδύνου και ήταν τυχαία ανοιχτή για αερισμό της παρακείμενης τουαλέτας λόγω προβλήματος της αποχέτευσης», υπογραμμίζεται στο ίδιο πόρισμα.

γ) Ελλιπής, τέλος, ήταν και η εκπαίδευση των εργαζομένων για την αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών, αφού ο συντάκτης του πορίσματος Επιθεωρητής Θεοδόσιος Πανταζόπουλος τονίζει: « Όλοι οι εργαζόμενοι του υποκαταστήματος Marfin που ρωτήθηκαν ανέφεραν ότι δεν είχε γίνει καμιά εκπαίδευση – ενημέρωση – επιμόρφωση και ούτε είχε ποτέ πραγματοποιηθεί κάποιου είδους άσκηση εκκένωσης του κτιρίου…».

Επτά ολόκληροι μήνες πέρασαν από το τραγικό θάνατο τριών ανθρώπων που συγκλόνισε ολόκληρη την Ελλάδα και εμείς εύλογα αναρωτιόμαστε:

Ασκήθηκε, άραγε, ποινική δίωξη κατά των υπευθύνων της  Marfin για τις εγκληματικές παραλείψεις τους;

Η δικογραφία που σχηματίστηκε, μήπως,  βρίσκεται “αραχνιασμένη” στο συρτάρι του γραφείου κάποιου πταισματοδίκη;

Τα.. προσωπικά δεδομένα του κ. Βγενόπουλου και των ομοίων του δεν μπορεί να έχουν μεγαλύτερη αξία από τις τρείς ψυχές που χάθηκαν, εντελώς, αναίτια.

Οι πολίτες τούτης της χώρας δικαιούνται, επιτέλους, να μάθουν την αλήθεια.

        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-1-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις