Logo

Νέα δικαίωση εργαζόμενων από τον Άρειο Πάγο



 
 

areios_epidoma_8-1-2011Άνιση και δυσμενή μεταχείριση των εργαζόμενων στην εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, έναντι των υπολοίπων υπαλλήλων του Δημοσίου τομέα, αποτελεί η μη καταβολή σε αυτούς του μηνιαίου επιδόματος των 176 ευρώ.

Αυτό έκρινε ο Άρειος Πάγος, λέγοντας «ναι» στη χορήγηση του επιμαχου επιδόματος, που ήδη λαμβάνουν οι άλλοι υπάλληλοι του Δημοσίου και στους εργαζόμενους στην εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Στο Ανώτατο Δικαστήριο είχαν προσφύγει 15 εργαζόμενοι, οι οποίοι απασχολούνται στην εν λόγω εφορία με σχέση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Κατά την κρίση του Αρείου Πάγου το μηνιαίο επίδομα των 176 ευρώ πρέπει να χορηγείται στους εργαζομένους στην εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και η μη καταβολή του σε αυτούς αποτελεί άνιση και δυσμενή μεταχείρισή τους, κατά παράβαση του άρθρου 4 του Συντάγματος περί ισότητας των πολιτών, καθώς :

α. Χορηγείται στους υπολοίπους υπαλλήλους του Δημοσίου τομέα, και

β. Λόγω του χαρακτήρα προσαύξησης που έχει λάβει αυτό το επίδομα δεν είναι δυνατόν να αποκλείονται από τη χορήγησή του οι εργαζόμενοι της εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Σημειώνεται, ότι οι 15 εργαζόμενοι που προσέφυγαν στον Άρειο Πάγο διεκδικούσαν τη χορήγηση του μηνιαίου επιδόματος των 176 για την τριετία 2002 – 2005. Ωστόσο, το Ανώτατο Δικαστήριο έκανε εν μέρει δεκτό το αίτημά τους κρίνοντας ότι η αξίωσή τους για την περίοδο 2002 έως 2003 έχει υποπέσει σε παραγραφή.

Με βάση αυτή την παραδοχή ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι στους προσφεύγοντες πρέπει να καταβληθούν συνολικά 32.600 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο μηνιαίο επίδομα των 176 ευρώ για τη διετία 2004-2005 .

Υπενθυμίζεται, ότι με παλαιότερες αποφάσεις του ο Άρειος Πάγος έχει ταχθεί υπέρ της καταβολής του επιδόματος των 176 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-1-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις