Logo

Αναζητούν και δεύτερο ύποπτο για το μακελειό στην Αριζόνα



 
 

arizona_drastis_9-1-2011«Η κυβέρνηση επιβάλλει τον έλεγχο του μυαλού και κάνει πλύση εγκεφάλου στους ανθρώπους ελέγχοντας τη γραμματική» υποστηρίζει ο 22χρονος Τζάρεντ Λι Λόουνερ σε ένα από τα βίντεο που ανάρτησε  στο «YouTube» αρκετό καιρό πριν  γίνει ο εκτελεστής στο μακελειό που θα θυμούνται για χρόνια οι κάτοικοι της Αριζόνας των Η.Π.Α.

Ο νεαρός, που εισέβαλλε στην πολιτική συγκέντρωση της βουλευτού των Δημοκρατικών  Γκάμπριελ Γκιφορντς και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως, δεν προβάλλει μια πολιτική ιδεολογία με συνεκτική δομή, σύμφωνα με ερευνητή οργάνωσης που παρακολουθεί βίαιους εξτρεμιστές.

 Στα βίντεο που έχει αναρτήσει στο Διαδίκτυο ο Λόουνερ αναφέρεται στον «έλεγχο της σκέψης» από την κυβέρνηση, σε «προδοτικούς νόμους», σε «αγράμματους ονειροπόλους», στο νόμισμα των ΗΠΑ, και σε άλλα θέματα.

Ωστόσο, ο 22χρονος δεν περιλαμβάνεται στη βάση δεδομένων του Southern Poverty Law Center  που καταγράφει οργανώσεις μίσους και  εξτρεμιστές ή ακόμα και πρόσωπα τα οποία θεωρούνται ριζοσπαστικοποιημένα

Τα αγαπημένα βιβλία του Λόουνερ, όπως αναφέρει ο ίδιος στις διαδικτυακές του καταχωρήσεις είναι, μεταξύ άλλων «η Φάρμα των Ζώων» του Όργουελ, η «Οδύσσεια» του Ομήρου, το «Κεφάλαιο» του Μαρξ, «Ο Αγών Μου» του Χίτλερ, το «Σιντάρτα» του Έσσε, «Η φωλιά του Κούκου» του Κέσεϊ, κ.α.

Ένας γείτονας του δράστη, ο  εργάτης Ρότζερ Ουάιτεντ, 52 ετών,  περιγράφει τον Λόουνερ ως « τύπο λίγο περιθωριακό, με μπλου-τζιν, καπελάκι του μπέιζμπολ, με εμφάνιση εξεγερμένου που δεν δούλευε ούτε έμοιαζε να κάνει τίποτε παραγωγικό».

«Υπήρχε κάτι σχετικά με αυτόν, αλλά όχι κάτι απτό. Ήταν έξυπνος, είχε άποψη, αλλά ίσως ήταν λίγο προβληματικός», λέει  για τον δράστη ο νεαρός Γκραντ Ουάιενς, που πρόσφατα παρακολούθησε μαθήματα βιολογίας στο κολέγιο μαζί με τον Λόουνερ. Για  τον τελευταίο  ο σερίφης Κλάρενς Ντάπνικ της κομητείας Πίμα αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να έχει «ψυχολογικό πρόβλημα», χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα την  την πολιτεία της Αριζόνας  "Μέκκα του μίσους".

Υπενθυμίζεται ότι από το όπλο του 22χρονου έπεσαν νεκροί έξι, μεταξύ των οποίων ένα κοριτσάκι 9 ετών, ένας ομοσπονδιακός  δικαστής και ένα μέλος του πολιτικού επιτελείου της Γκίφορντς. Επίσης, τραυματίστηκαν 12 άτομα και ανάμεσά τους και η Γκίφορντς η οποία πυροβολήθηκε στο κεφάλι και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Τώρα οι αμερικανικές αρχές  δίνουν στη δημοσιότητα τη φωτογραφία ενός άγνωστου άνδρα – περίπου 50 ετών με μαύρα γυαλιά, ο οποίος την τελευταία φορά που τον είδαν φορούσε τζιν παντελόνι και ένα σκούρο μπλε μπουφάν-  που θεωρείται ύποπτος για εμπλοκή στο μακελειό.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-1-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις