Logo

Τρεις ήλιοι στον ουρανό της Κίνας!



 
 

hlioi_9-1-2011Ούτε έναν, ούτε δύο...αλλά τρεις ήλιους είδαν σήμερα οι κάτοικοι της πόλης Changchun, στην Κίνα και δεν πίστευαν στα μάτια τους.

Αμέσως, άδραξαν φωτογραφικές μηχανές, βιντεοκάμερες, «έξυπνα» κινητά και ότι άλλο παρέχει η τεχνολογία για τη βιντεοσκόπηση και τη λήψη εικόνων και άρχισαν να καταγράφουν με μανία το σπάνιο φαινόμενο.

Την ίδια ώρα τα κινέζικα ΜΜΕ άρχισαν να αναπαράγουν την είδηση φτιάχνοντας το …μύθο των τριών ήλιων, παρουσιάζοντας το όλο ζήτημα ως φαινόμενο «ανεξήγητο» και γεγονός «κοσμικών διαστάσεων.»

Ωστόσο, οι ειδικοί γρήγορα έβαλαν το θέμα στη σωστή του διάσταση, δίνοντας εξηγήσεις βασισμένες σε επιστημονικά δεδομένα. Τα πράγματα είναι πολύ απλά, είπαν, καθώς πρόκειται για ένα φαινόμενο ανάλογο με αυτό του ουράνιου τόξου.

Συγκεκριμένα, ο μετεωρολόγος και επικεφαλής του τοπικού μετεωρολογικού κέντρου Zheng Liu Jilin εξήγησε ότι στην ουσία πρόκειται για μια οπτική διάθλαση της ατμόσφαιρας, λέγοντας: «Το ουράνιο τόξο είναι ένα φυσικό φαινόμενο που παρουσιάζεται για παρόμοιους λόγους

hlioi2_9-1-2011Ο εν λόγω μετεωρολόγος, συνεχίζοντας, απέδωσε το φαινόμενο στις σχετικά υψηλές νεφώσεις που παρουσιάζονται το χειμώνα, επισημαίνοντας:«οι νεφώσεις αυτές σχηματίζονται από κρυστάλλους πάγου, διαμορφώνοντας μια διάταξη ανακλαστήρων

«Έτσι όταν ο ήλιος ανατέλλει», κατέληξε ο Zheng Liu Jilin, «οι ακτίνες του χτυπούν αυτό το πρίσμα διάθλασης, με αποτέλεσμα τον σχηματισμό του φαινομένου».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-1-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις