Logo

Φουντώνει το "κίνημα των διοδίων"



 
 

den_diodioa_09_01_2011Το “κίνημα των διοδίων” σπέρνει τον πανικό στους μεγαλοεργολάβους  δημοσίων έργων και τους πολιτικούς πάτρωνές τους!

Το μεσημέρι της Κυριακής, εκατοντάδες πολίτες με κυρίαρχο σύνθημα « Οι εθνικοί δρόμοι είναι δημόσια περιουσία – Σπρώξτε τη μπάρα. Μη πληρώνεις και εσύ», ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συντονιστικού της πανελλήνιας επιτροπής αγώνα και σήκωσαν τις μπάρες σε πολλούς σταθμούς διοδίων της χώρας.

Την ίδια ώρα, οι οδηγοί περνούσαν τα διόδια με κορναρίσματα και σχηματίζοντας το σήμα της νίκης, χωρίς να πληρώνουν το “χαράτσι” που έχει επιβληθεί με τις ληστρικές συμβάσεις των… ανάδοχων των έργων.

Ο Γιώργος Αρέστης μέλος της συντονιστικής επιτροπής δήλωσε: «Οι πολίτες σε πανελλαδικό επίπεδο διεκδικούν και αγωνίζονται. Η κυβέρνηση προσπαθεί να ξεπουλήσει τα πάντα, ακόμα και τους δρόμους και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η αγανάκτησή μας έχει πια ξεχειλίσει».

Εξάλλου, κάτοικος της περιοχής στα διόδια των Αφιδνών, είπε στους δημοσιογράφους: «Είμαι εδώ γιατί πρέπει, επιτέλους, να ξεκινήσει η ενεργοποίηση των πολιτών για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας, που καθημερινά υποβαθμίζεται. Αν δεν αντιδράσουμε μαζικά, θα πηγαίνουμε συνεχώς πίσω».

Σημειώνεται, ότι το πρωί της ερχόμενης Τρίτης θα συνεδριάσουν στη Λαμία οι εκπρόσωποι, απ’ όλη την Ελλάδα,  των επιτροπών ενάντια στα διόδια προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

ergolavi_09_01_2011Από την άλλη πλευρά, οι πέντε κοινοπραξίες που έχουν αναλάβει την κατασκευή και τη συντήρηση των αυτοκινητόδρομων, προσπαθούν να βρουν τρόπους  ώστε να αντιμετωπίσουν την κατάσταση και να εξασφαλίσουν τα υπέρογκα κέρδη τους.

Πάντως, η απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων με την οποία δόθηκε η συγκατάθεσή  για να χρησιμοποιούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης, τα στοιχεία εκείνων των οδηγών (όχι όμως και οι φωτογραφίες τους) που αρνούνται να πληρώσουν τα διόδια,  δεν φαίνεται να πτοούν τις αντιδράσεις των πολιτών.

Τέλος, οι μεγαλοεργολάβοι - με την απειλή της καταγγελίας των συμβάσεων - εντείνουν τις πιέσεις προς την  κυβέρνηση για να αναλάβει δράση, στέλνοντας στους σταθμούς των διοδίων, τις διμοιρίες των ΜΑΤ!

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-1-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις