Logo

ΧΥΤΑ στην Κερατέα και με την άδεια του ΣτΕ



 
 

xyta_ste_10-1-2011Συνεχίζονται και με την άδεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι εργασίες κατασκευής της «Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Αποβλήτων» στη θέση «Βραγόνι» της Κερατέας.

Συγκεκριμένα, το Τμήμα Αναστολών του ΣτΕ απέρριψε,  με την 31/2011 απόφασή του, την αίτηση του Δήμου Κερατέας με την οποία ζητούσε να ανασταλεί η υπουργική απόφαση της 30-7-2009 που παρατείνει μέχρι τις 30-10-2013 την ισχύ της μελέτης περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή εγκατάστασης ΧΥΤΑ στην Κερατέα.

Στην απόφαση, με την οποία απορρίπτονται ως αβάσιμοι όλοι οι ισχυρισμοί του Δήμου Κερατέας, γίνεται μνεία  στο έγγραφο της περιφέρειας Αττικής , με ημερομηνία  20-12-2010,   που εστάλη  στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Με το  εν λόγω έγγραφο   η περιφέρεια Αττικής  γνωστοποιεί στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο την προειδοποίηση του τομέα περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης(Οκτώβριος 2010), προς τη χώρα μας  ύστερα από την καταδίκη της από το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

Με βάση την προειδοποίηση αυτή η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε  προχωρήσει στην αποκατάσταση των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων  το αργότερο μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2010, καθώς μετά την παρέλευση αυτής της ημερομηνίας η χώρα μας απειλείται με νέα καταδίκη.

Στο σκεπτικό της απόφασης του Τμήματος Αναστολών αναφέρεται χαρακτηριστικά :«σταθμίζοντας αφενός τις επιπτώσεις του έργου ενόψει του χαρακτήρα της επίμαχης έκτασης και των δεδομένων της ευρύτερης περιοχής και αφετέρου τους λόγους επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος που επιβάλλουν τη δημιουργία οργανωμένων εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμμάτων, άγεται στην κρίση ότι δεν συντρέχει λόγος αναστολής εκτελέσεως της προσβαλλόμενης πράξεως»

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ  10-1-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις