Logo

Καταδικάστηκαν 40 καθηγητές λυκείου !



 
 

kathigites_12-1-2011Σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών ο καθένας καταδικάστηκαν, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Γιαννιτσών σαράντα (40) καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης!

Τα αδικήματα, για τα οποία κρίθηκαν ένοχοι, ήταν αυτά της παράβασης καθήκοντος και της νόθευσης εγγράφων.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δέχθηκαν, τη  σχολική περίοδο 2007-2008, εκπρόθεσμα δικαιολογητικά απουσιών τριών μαθητών  του 2ου Γενικού Λυκείου Γιαννιτσών, όπου δίδασκαν.

Παράλληλα διόρθωσαν και  τις βαθμολογίες του δευτέρου τετραμήνου των συγκεκριμένων μαθητών της Β’ Λυκείου, έτσι ώστε να μπορούν να προαχθούν στην επόμενη τάξη.

Στο εδώλιο, μαζί με τους 40  καθηγητές,  κάθισαν τέσσερις( 4) γιατροί της Πέλλας, οι κηδεμόνες δύο μαθητών, καθώς και ο προϊστάμενος του Γραφείου Εκπαίδευσης της περιοχής.

Το Δικαστήριο έκρινε τελικά ενόχους τρεις γιατρούς, για χορήγηση πλαστών ιατρικών βεβαιώσεων και επέβαλε στους δύο από αυτούς ποινή φυλάκισης  29 μηνών και στον τρίτο ποινή φυλάκισης 18 μηνών.

Εξάλλου, η μητέρα μιας μαθήτριας, που κρίθηκε ένοχη για ηθική αυτουργία στη χορήγηση πλαστής ιατρικής βεβαίωσης, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών, ενώ στον προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης  17 μηνών, για συκοφαντική δυσφήμηση και συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος.

Στις απολογίες τους όλοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, υπεραμυνόμενοι της αθωότητάς  τους .

Το Δικαστήριο έδωσε στις επιβληθείσες ποινές  τριετή αναστολή κι έτσι οι κατηγορούμενοι  αφέθηκαν ελεύθεροι .

Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη μετά από μηνυτήρια αναφορά, που είχε  καταθέσει ο τότε Διευθυντής του σχολείου και νυν σύμβουλος Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Σημειώνεται, ότι σε βάρος των καταδικασθέντων καθηγητών και γιατρών εκκρεμούν ΕΔΕ από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-1-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις