Logo

Σκάνδαλο στη δίκη του δήμαρχου Νέας Μάκρης



 
 

                                                                                     ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ  

orkomosia_11-01-2011“Εξαφανίστηκε” μέσα από ποινική δικογραφία  επίσημο έγγραφο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που αφορούσε τη νομιμοποίηση δικηγόρου!

Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζουν σε μηνυτήρια αναφορά τους κάτοικοι της Νέας Μάκρης, που είναι μάρτυρες στο Β΄ Τριμελές Εφετείο Αθήνας, στη δίκη με κατηγορούμενο για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, τον απερχόμενο δήμαρχο της πόλης Ιορδάνη Λουΐζο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λουΐζος κατηγορείται για τη δημιουργία και λειτουργία παράνομης χωματερής μέσα σε χώρους της πρώην Αμερικανικής Βάσης, τη χρονική περίοδο 2004 - 2007, που είχε σαν αποτέλεσμα την πρόκληση αλλεπάλληλων πυρκαγιών και τη ρύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Οι καταγγέλλοντες κάτοικοι της πριοχής, μετά την παραπομπή του δήμαρχου σε δίκη, ζήτησαν με έγγραφο τους από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης  να μεριμνήσει, ώστε να παρασταθεί στο ακροατήριο ως πολιτική αγωγή δικηγόρος του Δημοσίου.

Πράγματι, ο κ. Λ. Ρακιντζής με το υπ’ αριθμ.ΓΕΕΔ/Φ.41.08/1825 /4-2-2010 έγγραφό του έκανε δεκτό το αίτημα και στη συνέχεια το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους όρισε ως δικηγόρο την πάρεδρο, Χριστίνα Διβάνη.

Στις 19 Μαρτίου 2010 η κ. Διβάνη κατέθεσε ενώπιον του Β΄ Τριμελούς Εφετείου τα νομιμοποιητικά της έγγραφα ,τα οποία έγιναν δεκτά από την έδρα και τα αποδέχθηκε χωρίς να προβάλει αντιρρήσεις και η πλευρά του κατηγορούμενου.

Δυστυχώς, το Δικαστήριο δεν πρόλαβε να ξεκινήσει την εκδίκαση της υπόθεσης την ημέρα εκείνη και διέκοψε για τις 24 Μαρτίου. Όμως ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας είχε, στο μεταξύ, κηρύξει απεργία για την ημέρα αυτή και έτσι η δίκη αναβλήθηκε τελικά για τις 28 Μαΐου.

Ωστόσο, όταν επαναλήφθηκε η ακροαματική διαδικασία, το πρωτότυπο έγγραφο διορισμού της δικηγόρου του Δημοσίου είχε… κάνει φτερά!

Στη θέση του κάποιο αόρατο χέρι είχε τοποθετήσει μια απλή φωτοτυπία του ίδιου εγγράφου χωρίς σφραγίδες και υπογραφές!!

Το "κόλπο" αυτό έδωσε τη δυνατότητα, στην υπεράσπιση του δημάρχου να ζητήσει την αποβολή της συνηγόρου πολιτικής αγωγής,  με αποτέλεσμα η δίκη να αναβληθεί  για τις 26 Νοεμβρίου.

Αλλά και πάλι ανέκυψε νέο… πρόβλημα. Συγκεκριμένα ένας από τους μάρτυρες υπεράσπισης του κ. Λουΐζου ενώ ήταν παρών κατά τη δικάσιμο της 28-5-2010, στα  πρακτικά του Δικαστηρίου εμφανιζόταν ότι απουσίαζε!

Έτσι, το Τριμελές Εφετείο ανέβαλε εκ νέου τη δίκη για τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011. Αλλά ούτε τώρα, ήταν… γραφτό να ξεκινήσει η εκδίκαση  λόγω του ωραρίου  που τηρούν οι γραμματείς της έδρας.

Το Δικαστήριο έχει διακόψει τη συνεδρίαση  για τις 18 Ιανουαρίου. Εάν προκύψει  καινούριο “ζήτημα” και δοθεί νέα αναβολή, τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο δήμαρχος της Νέας Μάκρης, θα οδηγηθούν - με μαθηματική ακρίβεια - σε παραγραφή…

Επομένως, το ερώτημα προκύπτει αβίαστα. Μήπως τα παραδικαστικά κυκλώματα … ζουν και βασιλεύουν;

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-1-2011από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις