Logo

΄Αρχισαν τα παρατράγουδα της Eurovision...



 
 

Eurovision_12-1-2011Δεν πρόλαβαν καλά-καλά να ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες για τον ελληνικό διαγωνισμό της Eurovision και… “κόπηκαν” από την ΕΡΤ.

Ο λόγος για τον Θεοχάρη Ιωαννίδη και τον Γιάννη Σαββιδάκη, οι οποίοι δεν θα λάβουν μέρος στον ελληνικό τελικό, που θα διεξαχθεί στο τέλος Φεβρουαρίου, ώστε να επιλέξουμε το τραγούδι  που θα μας εκπροσωπήσει στον 56ο διαγωνισμό τραγουδιού της  Eurovision.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Θεοχάρης Ιωαννίδης “κόπηκε” από τους υπεύθυνους της ΕΡΤ  «γιατί δεν είναι επαγγελματίας τραγουδιστής, αλλά απλώς και μόνο ηθοποιός» ενώ ο Γιάννης Σαββιδάκης γιατί ήταν επαγγελματίας και με το παραπάνω. (Οι αρμόδιοι της ΕΡΤ έχουν εκδώσει «απαγορευτικό» άνω των 28 ετών…)

Και επειδή Eurovision χωρίς παρατράγουδα δεν γίνεται, πολλοί είναι εκείνοι που υπαινίσονται - και πρώτος απ’ όλους ο γνωστός μάνατζερ του Θεοχάρη, Ηλίας Ψινάκης - ότι ο αποκλεισμός, ειδικά του Ιωαννίδη, μπορεί να είναι και με πολιτική σκοπιμότητα !

Όσον αφορά τις άλλες υποψηφιότητες που ισχύουν, έχουμε από την Sony το συγκρότημα Κόκκινα Χαλιά (από προηγούμενο «Χ-Factor»), τη Βαλάντω Τρύφωνος (νικήτρια του «Greek Idol») και τη Νίκη Πόντε (από το φετινό «X-Factor»).

Από την Minos έχουμε την Αντιγόνη Ψυχράμη (από το «Greek Idol») και τον Λούκα Γιώρκα, ( νικητή του X-factor).

Τέλος, η δισκογραφική «7» ΕΓΕ στέλνει  το συγκρότημα «Τριημιτόνιο» (από τον πρώτο κύκλο του «X-Factor»).

Αξίζει να τονίσουμε ότι οι υποψήφιοι είναι αποκλειστικά νέοι καλλιτέχνες από talent shows.

Σημειώνεται ότι ο καλλιτέχνης ή το συγκρότημα που θα πάρει το εισιτήριο για το Ντύσσελντορφ της Γερμανίας, όπου θα φιλοξενηθεί ο φετινός διαγωνισμός, θα επιλεγεί ύστερα από ψηφοφορία κοινού και κριτικής επιτροπής σε ποσοστό 50%-50%.

Οι ημιτελικοί του 56ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision θα διεξαχθούν στις 10 και 12 Μαΐου, ενώ στις 14 Μαΐου θα γίνει ο τελικός.

Στη φετινή διοργάνωση θα συμμετάσχουν 43 χώρες - αριθμός ρεκόρ στην ιστορία του διαγωνισμού.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι  η Ιταλία (RAI) επιστρέφει στη διοργάνωση ύστερα από 13 χρόνια απουσίας.

Δέκα χώρες από κάθε ημιτελικό θα προκριθούν στον μεγάλο τελικό ενώ φέτος οι χώρες που θα διαγωνιστούν στον τελικό θα είναι 24 έναντι 25, αφού η νικήτρια χώρα του περσινού διαγωνισμού είναι ένα από τα Βig 4.

Οι χώρες της Αγγλίας, Γαλλίας, Γερμανίας και Ισπανίας, καθώς και ή εκάστοτε διοργανώτρια χώρα, όπως είναι γνωστό, δεν διαγωνίζονται στους ημιτελικούς.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-1-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις