Logo

Ελεύθερες με όρους η σύζυγος και η κόρη του Π. Ψωμιάδη



 
 

psomiadis_13-1-2011Ελεύθερες, με περιοριστικούς όρους, αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή η σύζυγος και η κόρη του προφυλακισμένου προέδρου, του χρεοκοπημένου πλέον ομίλου Ασπίς Capital, Παύλου Ψωμιάδη.

Συγκεκριμένα, στις δύο κατηγορούμενες επιβλήθηκαν, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οι περιοριστικοί όροι της καταβολής εγγύησης 100.000 ευρώ από  κάθε μια, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν η σύζυγος και η κόρη του Π. Ψωμιάδη είναι σχετικές με το αδίκημα της απάτης με θύματα δεκάδες επενδυτές της Ασπις Capital και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο κατηγορούμενες, κατά την απολογία τους, αρνήθηκαν τις κατηγορίες και ισχυρίστηκαν ότι η συμμετοχή τους στο Διοικητικό Συμβούλιο του ομίλου ήταν τυπική.

Υπενθυμίζεται, ότι αμέσως μετά τη σύλληψη του Π. Ψωμιάδη και ενόψει της επικείμενης απολογίας τους, είχε απαγορευτεί με εισαγγελική διάταξη η έξοδος από τη χώρα και για τις δύο κατηγορούμενες, με στόχο να διασφαλιστεί η παρουσία τους ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Σημειώνεται, τέλος, ότι πριν λίγες ημέρες συζητήθηκε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, με την οποία οι αιτούντες επενδυτές, που υποστηρίζουν ότι εξαπατήθηκαν από τον πρόεδρο της Ασπις Capital,  ζητούν τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του Π. Ψωμιάδη, της συζύγου και της κόρης του μέχρι το ποσό των 25 εκατομμυρίων ευρώ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-1-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις