Logo

Μύθοι και αλήθειες για το δέρμα μας



 
 

mythoi_derma_13-1-2011Ένας από τους πιο γνωστούς δερματολόγους στο Μπέβερλυ Χιλς, ο Δρ. Χάρολντ Λάνσερ, μας αποκαλύπτει επιτέλους την αλήθεια σχετικά με τους μύθους που επικρατούν για το δέρμα μας:

 Μύθος: Το δέρμα μου θα γεράσει όπως και της μητέρας μου.

Αλήθεια: Το δέρμα μας μπορεί να γεράσει σαν της μητέρας μας, αλλά μπορεί και όχι. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο στην γενικότερη εμφάνισή μας. Σίγουρα τα γονίδια που κληρονομήσαμε από τους γονείς μας παίζουν κι αυτά το ρόλο τους, ωστόσο οι επιλογές που κάνουμε εμείς οι ίδιοι για τον τρόπο ζωής μας και την υγεία μας, επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τη γήρανση της επιδερμίδας μας.


Μύθος: Αν κάνω τεχνητό μαύρισμα, δεν υπάρχει κίνδυνος να πάθω έγκαυμα απ’ τον ήλιο.

Αλήθεια: Οποιοδήποτε χρώμα  πέρα από το φυσικό, υποδεικνύει ότι το δέρμα μας έχει υποστεί ζημιά. Το τεχνητό μαύρισμα δεν προστατεύει το δέρμα μας σε καμία περίπτωση. Μπορεί να μας δίνει την αίσθηση προστασίας, καθώς δεν νιώθουμε το κάψιμο που νιώθουμε όταν εκτεθούμε στον ήλιο, αλλά η ζημιά γίνεται ούτως ή άλλως. Τα συμπεράσματα λοιπόν είναι δύο: 1) μην κάνετε τεχνητό μαύρισμα ή

2) αν το κάνετε, φροντίστε να χρησιμοποιείτε αντηλιακή προστασία επί καθημερινής βάσεως.

Μύθος: Η ακμή προκαλείται από τις τροφές που τρώω.

Αλήθεια: Kατά κύριο λόγο, η ακμή είναι γενετικό θέμα. Υπάρχουν όντως κάποιες τροφές, που μπορούν να επηρεάσουν το πρόβλημα της ακμής - εφόσον υπάρχει – αλλά η κατανάλωσή τους καθεαυτή δεν προκαλεί ακμή.

enydatwsh_13-1-2011Μύθος: Τα φυσικά προϊόντα περιποίησης δέρματος είναι τα καλύτερα.

Αλήθεια: Η λέξη “φυσικό” μπορεί να ακούγεται ωραία και ακίνδυνη, η πραγματικότητα ωστόσο είναι ότι τα προϊόντα αυτά σπάνια έχουν τα αποτελέσματα που υπόσχονται. Είναι προτιμότερο λοιπόν, να βρούμε κάποια ιατρικά προϊόντα με φαρμακευτικά συστατικά, αν πραγματικά θέλουμε να αλλάξουμε, να προστατεύσουμε και να βελτιώσουμε την επιδερμίδα μας.

Μύθος: Το μόνο που χρειάζεται να κάνω για να έχω υπέροχο δέρμα, είναι να πίνω 8 ποτήρια νερό την ημέρα.

Αλήθεια: Το νερό μπορεί να είναι γενικότερα  πολύ καλό για την υγεία μας, ωστόσο αποτελεί έναν μικρό παράγοντα όσο αφορά στην ποιότητα της επιδερμίδας μας. Η αντηλιακή προστασία του δέρματος μας και η κατάλληλη θεραπευτική αγωγή, είναι ζωτικής σημασίας αν θέλουμε να δείχνει αψεγάδιαστο το δέρμα μας.

Μύθος: Δεν πειράζει και να κοιμηθώ μακιγιαρισμένη.

Αλήθεια: Όλα τα προϊόντα ομορφιάς που παρέχουν χρώμα στο δέρμα, αφήνουν ένα τοξικό στρώμα στην επιφάνεια του δέρματος που μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και αφυδάτωση, ενώ φράζει και τους πόρους. Όσο κουρασμένες και να είμαστε λοιπόν το βράδυ, πρέπει απαραίτητα να πλένουμε το πρόσωπό μας πριν κοιμηθούμε.

Μύθος: Όσο πιο εξειδικευμένα προϊόντα χρησιμοποιώ, τόσο πιο όμορφο θα δείχνει το δέρμα μου.

Αλήθεια: Το απλό είναι πάντα το καλύτερο. Το γεγονός ότι η περιποίηση της επιδερμίδας μας περιλαμβάνει 15 διαφορετικά προϊόντα πρωί-βράδυ, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και η καλύτερη – απλά μας βάζει σε μεγαλύτερη διαδικασία. Η καλύτερη αγωγή για την επιδερμίδα μας είναι αυτή που θα μας προσφέρει ορατά αποτελέσματα και που θα είναι προσαρμοσμένη τόσο στον τύπο, όσο και στην  κατάσταση του δέρματός μας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-1-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις