Logo

Νέες προσαγωγές και έρευνες για την τρομοκρατία



 
 

erevnes_13-1-2011Τέσσερα ατομα προσήγαγε ττην Πέμπτη το απόγευμα η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της  οργάνωσης “Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς”.

Αστυνομικές πηγες αναφέρουν ότι  τα τέσσερα άτομα αποτελούν "πυρήνα" της Θεσσαλονίκης και βρίσκονται στην  Αθήνα εδώ και τουλάχιστον τρεις μήνες.

Οι ίδιες πηγές  υποστηρίζουν, ότι οι διωκτικές αρχές έφτασαν στην προσαγωγή των τεσσάρων ατόμων,  από αναλύσεις κλήσεων σε τηλεκάρτες και καρτοκινητά.

Ωστόσο, γκάφα φαινεται να διέπραξε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, καθώς αρχικά,μεταξύ των προσαχθέντων περιλαμβάνονταν και ένας 30χρονος,  ο Δημοσθένης Παπαδάκος. 

Όμως, όπως αποδείχθηκε, εκ των υστέρων, είναι μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας του Συνασπισμού και ουδεμία σχέση είχε με την αντιτρομοκρατική "επιχείρηση".

Έτσι,  αφού κρατήθηκε επί περίπου δύο ώρες  στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, διότι  δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος του. Αντιθέτως,  οι υπόλοιποι προσαχθέντες συνελλήφθησαν, με βάση  σχετικά εντάλματα που εκκρεμούσαν σε βάρος τους  από ανακριτή της Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται, ότι στις 17 Ιανουαρίου πρόκειται να αρχίσει, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων  η δίκη των συλληφθέντων μελών της Σ.Π.Φ και για αυτό έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα προστασίας 50 τουλάχιστον δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών.

Στο μεταξύ, το πρωί της Πέμπτης  τηλεφώνημα για βόμβα αναστάτωσε το Πρωτοδικείο και το Εφετείο της Αθήνας αλλά, και τον Άρειο Πάγο.

Επί δύο ώρες, (από τις 9 έως τις 11) υπήρξε εκκένωση των κτιρίων ενώ ακολούθησαν εκτεταμένες έρευνες, με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους, για τον εντοπισμό των εκρηκτικών μηχανισμών.

Τελικά, όμως το τηλεφώνημα αποδείχθηκε ότι ήταν φάρσα...

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-1-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις