Logo

Βιβλική καταστροφή στη Βραζιλία



 
 

brazil_13-1-2011Πάνω από 380 νεκρούς θρηνεί η Βραζιλία μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Οι κατολισθίσεις  από τις καταρακτώδεις βροχές προκάλεσαν βιβλικές καταστροφές στη χώρα, καθώς άνθρωποι και σπίτια «πνίγηκαν» μέσα σε τόνους λάσπης και νερού.

Στην ορεινή περιοχή Σεράνα, κοντά στο Ρίο ντε Τζανέιρο, που θα φιλοξενήσει το Μουντιάλ του 2014 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, η κατάσταση είναι "εφιαλτική". Πλαγιές λόφων και όχθες ποταμών κατέρρευσαν παρασέρνοντας ανθρώπους, σπίτια, δρόμους και ότι άλλο υπήρχε στο διάβα τους.

Ωστόσο, από την πλέον πληγείσα, από τις καταρρακτώδεις βροχές και κατολισθείσεις, πόλη Νόβα Φριμπούργκο ήρθε και το φως της ελπίδας με τη διάσωση ενός βρέφους. Ένα αγοράκι μόλις 6 μηνών, ο Νίκολας κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, παρά το γεγονός ότι έμεινε επί 12 ώρες κάτω από τα ερείπια κτιρίου.

Στα νεκροτομεία των πόλεων που έχουν πληγεί από τη μανία της φύσης δεν υπάρχει πλέον χώρος για τους νεκρούς, οι σοροί των οποίων στιβάζονται έξω από δημόσια κτίρια προκειμένου να γίνει η αναγνώριση των θυμάτων.

Ο αριθμός των νεκρών και των αστέγων – που αναμένεται να αυξηθεί όσο παιρνούν οι ώρες – δείχνει το μέγεθος της καταστροφής. Στις ορεινές πόλεις Νόβα Φριμπούργκο, Τερεσόπολις και Πετρόπολις η νεκροί ανέρχονται στους 168, 158 και 36 αντίστοιχα.

Επίσης, 13 άτομα έχασαν τη ζωή τους στην πολη Σουμιντόουρο, ενώ 13.500 άνθρωποι, σύμφωνα με την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, έχουν μείνει άστεγοι.

brazil_2_13-1-2011Όλες οι περιοχές που επλήγησαν από τα «κύματα» νερού και λάσπης δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα και είναι εντελώς αποκομμένες, καθώς γέφυρες και δρόμοι έχουν καταστροφεί, με αποτέλεσμα τα σωστικά συνεργεία να φθάνουν με δυσκολία στα σημεία που υπάρχει ανάγκη.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν και τις προσεχείς ημέρες, έτσι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να συνεχισθούν οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Η κατάσταση προβληματίζει ιδιαίτερα την κυβερνηση, καθώς λόγω των εκτεταμένων καταστροφών είναι πιθανό να υπάρξουν αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων, ενδεχόμενο που θα επιτείνει την κρίση.

Η πρόεδρος της χώρας Ντίλμα Ρουσέφ έχει εξαγγείλει ότι θα εκταμιευθούν 780 εκατομμύρια ρεάλ,  δηλαδή περίπου 460 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία θα δοθούν για να ανοικοδομηθεί η περιοχή.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-1-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις