Logo

Μικρά μυστικά Φενγκ Σούι για το σπίτι



 
 

spiti_feng_14-1-2011Σύμφωνα με τις βασικές αρχές του Φενγκ Σούι, υπάρχουν κάποιοι "κανόνες" τους οποίους θα πρέπει να τηρούμε, ώστε να βοηθήσουμε την θετική ενέργεια να γεμίσει τον χώρο μας και να προσελκύσουμε τύχη και υγεία.

Να λοιπόν, μερικοί βασικοί κανόνες, τους οποίους μπορούμε να εφαρμόσουμε για να έχουμε μια καλύτερη ζωή:

Δεν πρέπει να υπάρχουν παπούτσια ή παντόφλες γύρω από την κεντρική είσοδο του σπιτιού - και αν υπάρχουν, απομακρύνετε τα. Αφήστε την είσοδο ελεύθερη  και καθαρή, γιατί το Τσι (ενέργεια) ρέει με τον άνεμο και θα συγκεντρώσει  όλες τις οσμές από τα παπούτσια ή τις παντόφλες μέσα στο σπίτι μας και αυτό μπορεί να προκαλέσει ασθένειες.

 

Το Τσι θα ταξιδέψει μέσα στο σπίτι μας ψάχνοντας νερό για να παραμείνει, το οποίο αν δεν υπάρχει μέσα στον χώρο είτε με τη μορφή σιντριβανιού, είτε με την μορφή ενός ενυδρείου, θα απομακρυνθεί από τον χώρο μας με τον άνεμο.  

 

Όσον αφορά στην κρεβατοκάμαρα, δεν θα πρέπει να υπάρχει συσκευή τηλεόρασης. Ωστόσο, εάν δεν μπορούμε  να απαλλαγούμε  από αυτή την συνήθεια, αφού παρακολουθήσουμε  τηλεόραση, θα πρέπει να την σκεπάσουμε  με ένα πλαστικό τραπεζομάντηλο. Είναι σημαντικό, το ότι θα πρέπει να είναι πλαστικό, και όχι απλό ύφασμα.

 

Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, δεν πρέπει επίσης να υπάρχουν καθρέπτες απέναντι από το κρεβάτι μας, διότι μπορούν να προσελκύσουν τρίτο άτομο στην σχέση μας. Γι αυτό δεν βάζουμε καθρέπτες, όπου απλά  μας αρέσει και ιδιαίτερα μέσα στην κρεβατοκάμαρα.

Τοποθετούμε  ένα σιντριβάνι μέσα στο σπίτι μας, σε κατάλληλη  θέση, έτσι ώστε να προσελκύσουμε ό,τι θέλουμε στην ζωή μας.

Αν ήδη υπάρχει ενυδρείο στο σπίτι μας, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Ένα ενυδρείο, στην κατάλληλη θέση, μπορεί να μας φέρει  μεγαλύτερη τύχη, ενώ τοποθετημένο σε λάθος θέση, μπορεί να μας δημιουργήσει νομικές διαμάχες, πίεση στην εργασία μας, απώλεια χρημάτων, και άλλα προβλήματα. Αν, αφού βάλουμε  ενυδρείο σε κάποιο σημείο του σπιτιού μας - για περίπου τέσσερις μήνες -  παρατηρήσουμε κάποια από αυτά τα προβλήματα,  τότε θα πρέπει να βάλουμε το ενυδρείο σε διαφορετική κατεύθυνση.

spiti_feng1_14-1-2011Στην κουζίνα, δεν πρέπει απέναντι από τον φούρνο να υπάρχει  ψυγείο, πλυντήριο πιάτων ή ρούχων, καθώς και νεροχύτης. Η φωτιά και το νερό,  αν συγκρουστούν, μπορούν να προκαλέσουν τσακωμούς στα μέλη της οικογένειας.

Προσπαθούμε επίσης, να μην αφήνουμε τα παιδιά να κοιμούνται σε στρώματα στο πάτωμα. Μπορεί με αυτόν τον τρόπο να αποτρέπεται η πτώση τους από το κρεβάτι, όμως αυτό μπορεί να τους προκαλέσει συχνές αρρώστιες και αυτό, γιατί το Τσι δεν μπορεί να κυκλοφορήσει κάτω από το κρεβάτι σωστά. Το ιδανικό είναι να μπορεί το Τσι να κυκλοφορεί κυκλικά γύρω από το στρώμα, ώστε  να επιτρέπει στα παιδιά να είναι υγιή.

Τα μικρά παιδιά θα πρέπει να έχουν την πλάτη τους στραμμένη στον τοίχο όταν διαβάζουν, διότι είναι σημαντικό να υπάρχει στέρεος  τοίχος πίσω από το γραφείο τους. Αυτό επιτρέπει στο παιδί να έχει στήριξη, και έτσι,  να διαβάζει περισσότερο, γι’ αυτό μετακινείστε το γραφείο τους ανάλογα.

Το κρεβάτι μας θα πρέπει επίσης πάντα να έχει πίσω του σταθερό τοίχο και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, αν θέλουμε να έχουμε έναν πραγματικά ξεκούραστο ύπνο, να ξυπνάμε φρέσκοι και ανανεωμένοι και να μπορούμε να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι στην δουλειά μας.

Τέλος, πάντα πρέπει να ανοίγουμε τα παράθυρα του υπνοδωματίου μας για τουλάχιστον 20 λεπτά κάθε μέρα, ώστε να επιτρέψουμε στο φρέσκο Τσι να μπει στο δωμάτιο μας. Δεν θα πρέπει να μας πειράζει εάν έτσι γεμίζει το δωμάτιο με σκόνη, γιατί, αμέσως μόλις το καθαρίσουμε, θα μπορούμε να προσελκύσουμε την καλή μας τύχη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-1-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις