Logo

Ξεκίνησαν οι εκπτώσεις



 
 

ektosis3_15-01-2011Οδηγίες προς τους καταναλωτές δίνει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή,  με αφορμή τις εκπτώσεις που ξεκίνησαν σήμερα Σάββατο, αναφέροντας ότι  αυτές δίνουν μία ευκαιρία, στους καταναλωτές να επωφεληθούν, από τις μειωμένες τιμές των προϊόντων, αλλά, συγχρόνως, κρύβουν  και αρκετές παγίδες.

Για παράδειγμα, δεν πρέπει να γίνεται σύγχυση, μεταξύ εκπτώσεων και προσφορών. Οι εκπτώσεις αφορούν προϊόντα της σαιζόν, για τα οποία η έκπτωση είναι συνήθως χαμηλή.

Για τις προσφορές, η έκπτωση είναι ιδιαίτερα υψηλή, αλλά αφορά είδη παρωχημένης εποχής. "Οι καταναλωτές δεν πρέπει να παρασυρόμαστε, από τις μεγάλες εκπτώσεις", αναφέρεται, ενώ παράλληλα, χρειάζεται προσοχή ώστε να μην επηρεαζόμαστε και από τις διαφημίσεις.

Χρήσιμο είναι, πριν ξεκινήσουμε για ψώνια, πρέπει να προγραμματίσουμε τις αγορές μας, σύμφωνα με τις πραγματικές μας ανάγκες, για να μην πέσουμε θύματα της υπερκατανάλωσης, ενώ πολύ σημαντική είναι η έρευνα αγοράς πριν αγοράσουμε οτιδήποτε.

Εξάλλου, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή μας προτρέπει να δίνουμε προσοχή στις συναλλαγές με δόσεις ή πιστωτική κάρτα και πάντα να απαιτούμε απόδειξη πληρωμής, για κάθε αγορά.

Για περισσότερες πληροφορίες, για καταγγελίες κάθε μορφής πλασματικής έκπτωσης ή τυχόν προβλημάτων, μετά τις αγορές, απευθυνθείτε στο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης των καταναλωτών 1520.

Επίσης, η ΕΣΕΕ απέστειλε οδηγίες προς τις εμπορικές επιχειρήσεις μέλη της σε όλη τη χώρα, οι οποίες περιλαμβάνουν εκτός των άλλων την αναγραφή διπλής τιμής (παλαιάς και νέας), του ποσοστού της έκπτωσης και ακρίβεια ως προς τις εκπτωτικές αναγγελίες προς τον πελάτη.

Εάν διαπιστωθεί παράβαση του νόμου ή παραπλάνηση των καταναλωτών, οι ποινές και τα πρόστιμα είναι βαρύτατα. Αν οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη  ή παραπλάνηση, επιβάλεται με απόφαση του οικείου Νομάρχη, πρόστιμο 1.000 εώς 100.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι χειμερινές εκπτώσεις του 2011 θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, ενώ οι μειώσεις τιμών σε όλα τα εμπορεύματα φθάνουν μέχρι και το 80%.

Οι έμποροι από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι είναι η τελευταία ευκαιρία για να αυξήσουν τον τζίρο τους, που τον είδαν να πέφτει σε ελεύθερη πτώση το 2010.

Την ίδια ώρα, οι υπηρεσίες του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας δηλώνουν σε θέση ''μάχης'' για εξονυχιστικούς ελέγχους στα καταστήματα προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο εξαπάτησης των καταναλωτών με πλασματικές αρχικές τιμές ή με πλασματικά ποσοστά εκπτώσεων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-1-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις