Logo

Εισήγηση κατά της μονιμοποίησης καθαριστριών του Ο.Π.Α.Π.



 
 

kathar_areios_15-1-2011Κατά της μονιμοποίησης συμβασιούχων καθαριστριών του Οργανισμού Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου αναμένεται να ταχθεί ο αρεοπαγίτης Ανδρέας Δουλγεράκης με την εισήγησή του ενώπιον της Ολομέλειας του  Αρείου Πάγου  την προσεχή Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011.

Την ημέρα αυτή έχει προσδιοριστεί  να συζητηθεί, κατόπιν αναβολής τον περασμένο Σεπτέμβριο,  η αίτηση καθαριστριών που απασχολούνταν με σύμβαση έργου στον Ο.Π.Α.Π. από το 1991 έως το 1998, υπόθεση στην οποία έχουν ασκήσει παρέμβαση υπέρ των εργαζομένων η Γ.Σ.Ε.Ε., η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., συμβασιούχοι πυροσβέστες  κ.α.

Ο κ. Δουλγεράκης  επικαλούμενος παλαιότερες  σχετικές αποφάσεις της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, όταν πρόεδρος Α.Π. ήταν ο Ρωμύλος Κεδίκογλου, θα υποστηρίξει  ότι  το Σύνταγμα, μετά την τελευταία συνταγματική αναθεώρηση του 2001, απαγορεύει ρητά τη μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Για το λόγο αυτό, θα υποστηρίξει,   δεν είναι επιτρεπτή ούτε η μετατροπή της εργασιακής σχέσης  των εργαζόμενων, όπως οι καθαρίστριες του ΟΠΑΠ, με σύμβαση έργου.

Επιπλέον,  ο αρεοπαγίτης  θα αναφέρει ότι οι  συμβασιούχοι δεν καλύπτονται  ούτε από την  Ευρωπαϊκή  οδηγία 1999/170/ΕΚ, η οποία δεν επιβάλει το χαρακτηρισμό των συμβάσεων εργασίας  ορισμένου χρόνου σε αορίστου , ακόμα και αν καλύπτονται πάγιες και διαρκείς ανάγκες,  ούτε από το άρθρο 8 του Ν. 2112/1990.

Με βάση αυτές τις σκέψεις ο κ. Δουλγεράκης θα εισηγηθεί προς την Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου την απόρριψη των αιτήσεων των συμβασιούχων.

Σημειώνεται, ότι το νομοθετικό πλαίσιο προ της συνταγματικής αναθεώρησης του 2001, άφηνε στη διακριτική ευχέρεια των δικαστηρίων να αποφανθούν επί του είδους των συμβάσεων.

Αντίθετα, μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος δεν επιτρέπεται η μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-1-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις