Logo

Πιάστηκαν στην ''τσιμπίδα'' του ΣΔΟΕ



 
 

forofygades2-15-1-2011Παχυλές καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού και… ισχνές δικαιολογίες για την προέλευση των εκατομμυρίων ευρώ που εντοπίστηκαν στους λογαριασμούς τους είχαν σαράντα δικηγόροι και γιατροί που κλήθηκαν για εξηγήσεις από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των «Ράμπο» του ΣΔΟΕ οι ελεγχόμενοι γιατροί και δικηγόροι δήλωναν ως ετήσιο εισόδημα από 20.000 έως 30.000 ευρώ.

Ωστόσο, στους λογαριασμούς που διέθεταν σε διάφορες τράπεζες του εξωτερικού – ακόμα και σε χώρες της Μέσης Ανατολής – βρέθηκαν ποσά που κυμαίνονται από 1 εκατομμύριο έως και 10 εκατομμύρια ευρώ.

Τα ποσά των καταθέσεων και η εμφανής προς τα πάνω απόκλισή τους από τα δηλωθέντα κατ’ έτος εισοδήματα των ελεγχομένων κίνησε, όπως ήταν φυσικό, τις υποψίες του ΣΔΟΕ ακόμα και για ενδεχόμενη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες ( ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).

Σύμφωνα με πληροφορίες ορισμένοι από τους γιατρούς και τους δικηγόρους που πιάστηκαν στην «τσιμπίδα» του ελέγχου κλήθηκαν ήδη από το ΣΔΟΕ για να δικαιολογήσουν τα ποσά των καταθέσεών τους.

Οι δικαιολογίες που έδωσαν, κατά τις ίδιες πληροφορίες, κάθε άλλο παρά πειστικές ήταν. Συγκεκριμένα, ένας δικηγόρος που οι καταθέσεις του έφθαναν τα 5 εκατομμύρια ευρώ ισχυρίστηκε ότι τα χρήματα προέρχονταν από την πώληση χρυσών λιρών που του άφησε κληρονομιά ο πατέρας του.

Επίσης, γυναίκα γιατρός, που ήταν δικαιούχος τραπεζικού λογαριασμού με εκατομμύρια ευρώ ενώ το δηλωθέν κατ’ έτος εισόδημά της δεν ξεπερνούσε τα 30.000 ευρώ, έφθασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι τα χρήματα των καταθέσεών της προέρχονταν από ερωτικά ραντεβού με τους πελάτες της !

Μετά από αυτές τις …ευρηματικές δικαιολογίες οι 40 δικηγόροι και γιατροί αναμένεται να κληθούν από την εφορία για να πληρώσουν για την απόκρυψη των εισοδημάτων τους, «τσουχτερά» πρόστιμα τα οποία θα κυμαίνονται σχεδόν στο μισό του ποσού των καταθέσεών τους.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-1-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις