Logo

Σε... κλοιό συμβασιούχων ο Άρειος Πάγος



 
 

sygentrwsiap1_20-1-2011Απόφαση «πιλότο» για το μέλλον των συμβασιούχων στο Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα αναμένεται να εκδώσει ο Άρειος Πάγος.

Η κρίση του Ανωτάτου Δικαστηρίου αφορά τη μονιμοποίηση ή μη καθαριστριών που απασχολούνταν με σύμβαση έργου, την περίοδο 1991-1998, στον Οργανισμό Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου (Ο.Π.Α.Π)

Η υπόθεση συζητήθηκε σήμερα Πέμπτη ενώπιον της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου. Για το λόγο αυτό έξω από το δικαστικό μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας είχαν  συγκεντρωθεί τουλάχιστον 3.000 άτομα, ζητώντας από τη Δικαιοσύνη να αποφανθεί υπέρ των συμβασιούχων οι οποίοι εδώ και χρόνια βρίσκονται σε ένα καθεστώς ιδιότυπης «ομηρείας», που τους έχουν επιβάλλει οι εκάστοτε κυβερνήσεις.

Μεταξύ των συγκεντρωμένων περιλαμβάνονταν συμβασιούχοι, οι οποίοι είχαν κατεβεί σε 24ωρη απεργία, καθώς και μέλη της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που είχαν προκηρύξει  4ωρη στάση εργασίας για σήμερα από τις 8:30 έως τις 12:30.

Κατά τη συζήτηση της υπόθεσης των συμβασιούχων του Ο.Π.Α.Π., υπέρ των οποίων έχουν ασκήσει παρέμβαση η Γ.Σ.Ε.Ε., η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., οι συμβασιούχοι πυροσβέστες κ.α., ο αρεοπαγίτης Ανδρέας Δουλγεράκης θα εισηγήθηκε την απόρριψη της αίτησης των καθαριστριών.

Ο εισηγητής, ειδικότερα, επικαλούμενος παλαιότερες σχετικές αποφάσεις της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου – επί προεδρίας Ρωμύλου Κεδίκογλου - θα υποστήριξε ότι το Σύνταγμα, μετά την τελευταία συνταγματική αναθεώρηση του 2001, απαγορεύει ρητά τη μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Με βάση αυτή την παραδοχή θεώρησε ότι δεν είναι επιτρεπτή ούτε η μετατροπή της εργασιακής σχέσης  των εργαζόμενων, όπως οι καθαρίστριες του Ο.Π.Α.Π., με σύμβαση έργου.

sygentrwsiap_20-1-2011Μόλις οι συγκεντρωμένοι έμαθαν ότι και ο εισαγγελέας Α.Π. υπέβαλλε αρνητική πρόταση, άρχισαν να πετούν καφέδες, νερά και αυγά στους αστυνομικούς και στην πρόσοψη του δικαστικού μεγάρου.

Στη συνέχεια, κάποιοι εκ των συγκεντρωμένων γεμάτοι οργή κατέβασαν, από το κοντάρι στο οποίο κρεμόταν, τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την έκαψαν.

Λόγω των επεισοδίων και της έντασης, εξαιτίας της οποίας μια κοπέλα λιγοθύμησε και κλήθηκε ασθενοφόρο για να της δοθούν οι πρώτες βοήθειες, η αστυνομία έκλεισε και τα δύο ρεύματα της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Σημειώνεται, ότι η απόφαση του Αρείου Πάγου επί της αιτήσεως των καθαριστριών του Ο.Π.Α.Π. αναμένεται να εκδοθεί μέσα στο προσεχές δίμηνο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-1-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις