Logo

Πιάτσα ναρκωτικών η Πύλη του Πολυτεχνείου !



 
 

polytexnio_23-01-2011Σε πολυεθνικό παζάρι…  διακίνησης ναρκωτικών και “εμπόριου σάρκας” έχει μετατραπεί η είσοδος της Πύλης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου,  αλλά και οι γύρω χώροι!

Καθημερινά πρεζέμποροι   και  σωματέμποροι διαλαλούν την "πραμάτεια" τους  κάτω από τα απαθή βλέμματα αστυνομικών με στολή ή με πολιτικά που υποτίθεται ότι επιτηρούν την περιοχή, για να μη δημιουργούν επεισόδια… οι   αναρχικοί των Εξαρχείων.

Το πρόβλημα έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις ενώ ο καθηγητής του ΕΜΠ Γιάννης Βενέρης με ανακοίνωσή του τονίζει ότι «… Αντιμετωπίζουμε επιχείρηση “ψυχολογικού πολέμου”, επίθεση “χαμηλής έντασης”, με στόχους: τον αποσυμβολισμό  του Πολυτεχνείου, την εξώθησή μας να θεωρήσουμε μονόδρομο την “αστυνομική προστασία”, τα παιχνίδια της αστικής γης (που έχουν παιχτεί και παίζονται και σε άλλες περιοχές της Αθήνας: υποβάθμιση γης – πτώση αξιών γης – μαζικές εξαγορές – αναβάθμιση). Και πάντα η επιδίωξη διαφόρων κύκλων, που έχουν ονοματεπώνυμο, να φύγει το ΕΜΠ από την Πατησίων».

Στην ίδια ανακοίνωση εξάλλου ο κ. Βενέρης τονίζει: «Πρέπει να αντιληφθούμε ότι οι Αρχές, Αστυνομία και Εισαγγελία, αν ήθελαν θα μπορούσαν να λύσουν το θέμα σε 10 λεπτά. Όχι με “επιχειρήσεις σκούπα”, αλλά απλώς μεταφέροντας το μήνυμα “game is over”. Και θα το κάνουν αυτό, όταν θέσουμε το ζήτημα ανοικτά».

                   Ερώτηση στη Βουλή

exegersi_23-01-2011Στο μεταξύ για το θέμα αυτό κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, προς τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης.

Το περιεχόμενό της έχει ως εξής: «Καθημερινά οι φοιτητές, οι καθηγητές αλλά και όλοι οι διερχόμενοι από τα πεζοδρόμια και τους παράπλευρους δρόμους του συγκροτήματος Πατησίων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ενός ιστορικού ιδρύματος συμβόλου, της Αντίστασης και της Δημοκρατίας, γίνονται μάρτυρες φαινομένων διακίνησης ναρκωτικών που λαμβάνουν χώρα ακόμα και στις ώρες αιχμής.

Το σκηνικό συμπληρώνεται από πρόσωπα που κάνουν σε δημόσια θέα χρήση ναρκωτικών ανενόχλητοι μπροστά στα μάτια της αστυνομίας και των περαστικών.

Μέχρι στιγμής παρά τις εκκλήσεις της Πρυτανείας και των καθηγητών, αστυνομικές αρχές παραμένουν απαθείς.

Ερωτάται ο υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να λάβει το Υπουργείο για να εξαλείψει αυτή την άθλια εικόνα και να εξασφαλίσει το σεβασμό του χώρου του ιστορικού ιδρύματος και την ασφαλή πρόσβαση σ’ αυτό, ώστε να επιτελεί απρόσκοπτα το επιστημονικό και παιδαγωγικό του έργο;».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-1-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις