Logo

Η Πηγή Δεβετζή απαντά στις κατηγορίες για ντοπάρισμα στο Πεκίνο



 
 

devetzh 25-9-2016Η Πηγή Δεβετζή απαντά στις κατηγορίες για ντοπάρισμα στο Πεκίνο (διαβάστε σχετικά εδώ) μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε την Κυριακή ο πληρεξούσιος δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωση του δικηγόρου της 40χρονης πρώην αθλήτριας αναφέρονται τα εξής: «Η Πηγή...

Δεβετζή τίμησε την χώρα, προκάλεσε εθνική συγκίνηση και ανάταση στους απανταχού Έλληνες, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο το 2008. Αυτή η παγκόσμια διάκριση ήταν απόρροια –αποκλειστικά- του ταλέντου της και του εξαντλητικού –ενίοτε απάνθρωπου- προπονητικού προγράμματος, που ακολούθησε. Κατά την περίοδο των Ολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου η Πηγή Δεβετζή υποβλήθηκε σε πάρα πολλά ντόπινγκ κοντρόλ πριν, κατά την διάρκεια, και μετά την διεξαγωγή τους και διαπιστώθηκε απόλυτα καθαρή από διεγερτικές της αγωνιστικής ικανότητας ουσίες.

Είναι γεγονός ότι έχει ανοίξει πειθαρχική διαδικασία από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για την Ελληνίδα Ολυμπιονίκη για τους Αγώνες στο Πεκίνο. Το απόρρητο της διαδικασίας μου επιτρέπει μόνο να αναφέρω: Η Πηγή Δεβετζή ουδέποτε έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών και αυτό θα αποδειχθεί κατά την συζήτηση της υπόθεσης ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της Δ.Ο.Ε. Όσοι προεξοφλούν ότι θα αφαιρεθούν τα μετάλλια της Πηγής Δεβετζή, ότι θα χάσει η πατρίδα μας τα μετάλλια, γιατί στο ελληνικό έθνος –εν τέλει- πιστώνονται αυτές οι παγκόσμιες διακρίσεις, θα διαψευστούν».

Υπενθυμίζεται ότι όπως έγινε γνωστό,  η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή η οποία έχει αποθηκεύσει τα δείγματα όλων των αθλητών και τα τελευταία χρόνια, ξεκίνησε τον επανέλεγχό τους. Ο νέος κανονισμός της ΔΟΕ επιβάλει όλα τα δείγματα ούρων και αίματος των αθλητών από τις μεγάλες διοργανώσεις να ψύχονται και να παραμένουν στην κατάψυξη για οκτώ χρόνια ώστε μετά να ελέγχονται εκ νέου, με νέες τεχνολογίες.

Κατά τον επανέλεγχο, το δείγμα της Πηγής Δεβετζή από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου όπου είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο, βρέθηκε θετικό σε απαγορευμένη ουσία.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-9-2016 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις