Logo

Οι Ελβετοί ψήφισαν υπέρ των «κοριών» και κατά της αύξησης των συντάξεων!



 
 

parakolouthish thlefwnnw 25-9-2016Οι Ελβετοί με μεγάλο ποσοστό, της τάξεως του 66%, είπαν «ναι» στην παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνομιλιών τους και της δραστηριότητάς τους στο Διαδίκτυο από τις μυστικές υπηρεσίες, για την αποτροπή τυχόν τρομοκρατικών ενεργειών. Οι δημοσκοπήσεις τις προηγούμενες ημέρες έδειχναν ότι οι Ελβετοί...

θα ψήφιζαν υπέρ του νόμου για τις παρακολουθήσεις, αλλά όχι με τόσο υψηλό ποσοστό. 

Οι ψηφοφόροι, παράλληλα, τάχθηκαν με ποσοστό 60% εναντίον της αύξησης των συντάξεών τους, καθώς πείστηκαν από τα επιχειρήματα της κυβέρνησης, σύμφωνα με τα οποία το οικονομικό κόστος θα ήταν δυσβάσταχτο. Επίσης, απέρριψαν με ποσοστό 63% μια πρωτοβουλία πολιτών για τη μείωση της κατανάλωσης των φυσικών πόρων.

Πλέον, ο νόμος για τις παρακολουθήσεις - ο οποίος είχε ψηφιστεί στο κοινοβούλιο το 2015 αλλά Σοσιαλιστές, Πράσινοι και Κόμμα Πειρατών ζήτησαν να αποφασίσει και ο λαός - θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή και οι ελβετικές μυστικές υπηρεσίες θα μπορούν, εφόσον κάτι τέτοιο δικαιολογείται από τη σοβαρότητα μιας απειλής, να παρακολουθούν για προληπτικούς λόγους την αλληλογραφία και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες προσώπων, καθώς και τη δραστηριότητά τους στο διαδίκτυο. Επιπλέον οι ελβετικές αρχές θα μπορούν να διενεργούν  έρευνες σε σπίτια, οχήματα ή αποσκευές. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-9-2016 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις