Logo

Πως να γιατρέψετε τον πονόλαιμο



 
 

sorthroat_23-1-2011Ο πονόλαιμος είναι μια κοινή ιατρική κατάσταση,  γνωστή και ως φαρυγγίτιδα και μπορεί να προκληθεί από ιούς, βακτήρια ή ουσίες όπως το αλκοόλ, τον καπνό ή τους ρύπους.

Ο κοινός, ήπιος πονόλαιμος, είναι συνήθως εκείνος που προκαλεί ελαφρώς επώδυνη κατάποση, έχει κόκκινη - ερεθισμένη εμφάνιση και μπορεί και να περιλαμβάνει χαμηλό πυρετό.  

Οι πονόλαιμοι  που δεν απαιτούν αντιβιοτικά ή άλλα συνταγογραφημένα φάρμακα για την ίασή τους, μπορούν συνήθως να γιατρευτούν με απλές παρεμβάσεις.  Αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να θεραπεύσετε έναν ήπιο πονόλαιμο στο σπίτι. 

  • Πάρτε ένα φάρμακο με παυσίπονη ή αντιπυρετική δράση, όπως η παρακεταμόλη, για να σας βοηθήσει με τον πόνο και την ταλαιπωρία. Αυτά τα φάρμακα θα βοηθήσουν επίσης να μειωθεί οποιοσδήποτε πυρετός μπορεί να έχετε
  • Κάντε γαργάρες με ζεστό νερό που θα έχετε αναμείξει με 1 κουταλιά της σούπας επιτραπέζιο αλάτι.  (Προσοχή: Μην το πιείτε!) Το ζεστό αλμυρό νερό θα” λούσει” τον λαιμό σας, μειώνοντας τη δυσφορία και βοηθώντας στην εξάλειψη τυχόν εκκρίματος στο πίσω μέρος του λαιμού σας.
  • Πίνετε άφθονα υγρά (ζεστά, κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου - ανάλογα με το τι προτιμάτε και το πώς αισθάνεστε). Μην καταναλώνετε τροφές ή υγρά που μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό στον  λαιμό σας, όπως, για παράδειγμα, τα γαλακτοκομικά προϊόντα.
  • Κρατήστε το στόμα σας υγρό, πιπιλώντας παστίλιες ή σκληρές καραμέλες (όσο λιγότερη ζάχαρη έχουν όμως, τόσο το καλύτερο!). Μπορείτε επίσης να ξεπλένετε το στόμα σας με καθαρό, χλιαρό νερό.

 Προειδοποιήσεις:

• Η πάροδος ορισμένου χρόνου είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση του πονόλαιμου.

• Όταν νιώσετε καλύτερα, αντικαταστήστε την παλιά σας οδοντόβουρτσα σας με μία νέα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-1-2011 από directnews.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις