Logo

Άσυλο λαθρομεταναστών... η Νομική Σχολή



 
 

alodapoi-24-01-2011Προγραμματισμένη… κατάληψη του παλαιού κτηρίου της Νομικής Σχολής Αθήνας έκαναν το πρωί της Δευτέρας 300 περίπου αλλοδαποί, με αίτημα τη νομιμοποίηση των ιδίων αλλά και όλων των μεταναστών που έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας και  “ζουν και δουλεύουν χωρίς χαρτιά και χωρίς δικαιώματα” !

Από  αύριο μάλιστα ξεκινούν απεργία πείνας “για να μη μετατραπούν σε αποδιοπομπαίους τράγους της οικονομικής κρίσης” ενώ θα δώσουν και συνέντευξη τύπου  στο Αίθριο της Νομικής.

Οι φοιτητικές παρατάξεις της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ με ανακοινώσεις τους κατήγγειλαν ως υποκινητές, της κατάληψης του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος από τους λαθρομετανάστες, τη νεολαία του Συνασπισμού και της ΑΡ.ΕΝ. δηλαδή του κομματικού της βραχίονα στα Πανεπιστήμια.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ΠΑΣΠ οι υποκινητές “αδιαφόρησαν προκλητικά” στην αντίθετη απόφαση της Κοσμητείας της Σχολής που απέρριψε το αίτημα για παραχώρηση του χώρου, προκειμένου να “εμπορευθούν πολιτικά” το δράμα αυτών των ανθρώπων.

Εξάλλου η ΔΑΠ επισημαίνει ότι το δράμα που ζουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι μακριά από τις πατρίδες τους είναι κατανοητό, ωστόσο κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καταλαμβάνει χώρους του Πανεπιστημίου  “μετατρέποντάς το σε μια βόμβα για τη δημόσια υγιεινή και ασφάλεια”.

Στο μεταξύ, μετά από έκτακτη συνεδρίασή της η Κοσμητεία της Σχολής αποφάσισε ομόφωνα την αναστολή του προγράμματος της εξεταστικής περιόδου, από 25/1/2011 μέχρι την Παρασκευή 28/1/2011, λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί.

Από την άλλη πλευρά, “αλληλέγγυοι” με αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο προσπαθούν να εφοδιάσουν τους καταληψίες με ρούχα στρώματα και κουβέρτες για να τους προσφέρουν – όπως λένε “ζεστασιά μέσα στις απελπιστικά κρύες αίθουσες της Νομικής”…

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-1-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις