Logo

Προβλήματα από την κακοκαιρία στη Δυτική Ελλάδα [βίντεο]



 
 

messologi kakokairia 22-10-2016Σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές προκάλεσε η κακοκαιρία που έπληξε την Δυτική Ελλάδα. Η καταιγίδα προκάλεσε πλημμύρες, ενώ οι θυελλώδεις άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα, με αποτέλεσμα η Πυροσβεστική Υπηρεσία να δεχθεί εκατοντάδες...

κλήσεις για βοήθεια.

Τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίστηκαν σε Μεσολόγγι, Άρτα, Ναύπακτο, Αχαΐα.

Στο Μεσσολόγγι, η Πυροσβεστική δέχθηκε περισσότερες από 100 κλήσεις για απάντληση υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, αλλά και κοπές πεσμένων δέντρων.

Επιπλέον, κεραυνός προκάλεσε διακοπή ρεύματος και βλάβη στο αντλιοστάσιο ομβρίων υδάτων. Παράλληλα, κατέρρευσε ανάχωμα στον δρόμο προς το ΤΕΙ, με συνέπεια να κατευθύνεται μεγάλος όγκος νερού προς την πόλη του Μεσολογγίου. Πολλές καταστροφές έχουν γίνει και σε καλλιέργειες.

Σε κάποιες περιπτώσεις, η πυροσβεστική προχώρησε σε προληπτικές εκκενώσεις σπιτιών στα οποία κατοικούν ηλικιωμένοι.

Λόγω των κααστροφών, η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας απέστειλε στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), αίτημα για κήρυξη του δήμου Μεσολογγίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

 

 

Δεκάδες κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική και στη Ναύπακτο, όπου μάλιστα, μια γυναίκα χρειάστηκε να απεγκλωβιστεί από το αυτοκίνητό της, το οποίο παρέσυραν τα ορμητικά νερά.

 

Μία γυναίκα τραυματίστηκε στην περιοχή Οβρυάς Αχαΐας, όταν κατεβαίνοντας από ταξί, παρασύρθηκε από τα νερά, με αποτέλεσμα να χτυπήσει σε φρεάτιο. Πολλές περιοχές στην Πάτρα αντιμετωπίζουν διακοπές ρεύματος εξαιτίας της κακοκαιρίας, ενώ έχουν πλημμυρίσει και εκεί καταστήματα και σπίτια. Επίσης, δέντρα και πέτρες έχουν πέσει σε επαρχιακούς δρόμους, δημιουργώντας προβλήματα στην κυκλοφορία.

Στην Άρτα, πλημμύρισαν σπίτια, δρόμοι και κτηνοτροφικές εκτάσεις καθώς, όπως αναφέρει το epirusgate, δεν είχε μπει σε λειτουργία το αντλιοστάσιο της Βίγλας. Ανάλογα προβλήματα αντιμετώπισε και η Πρέβεζα, όπου το ρέμα στο ύψος της Φραξίλα, πέρασε πάνω από το δρόμο, παρέσυρε αντικείμενα από τις αυλές των σπιτιών. Από την μανία του νερού, δεν γλύτωσε και μια βάρκα η οποία παρασύρθηκε, πέρασε πάνω από τον δρόμο και κατέληξε δεκάδες μέτρα μακριά μέσα σε χωράφι.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-10-2016 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις