Logo

Πολύνεκρη βομβιστική επίθεση σε αεροδρόμιο της Μόσχας



 
 

demedovoa_24-1-2011Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε σήμερα Δευτέρα το αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας, βυθίζοντας στο πένθος τη ρωσική πρωτεύουσα.

Οι νεκροί,  όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Έκτακτων Καταστάσεων της Ρωσίας, είναι 35 και οι τραυματίες έφθασαν τους 168.

Σύμφωνα με  πληροφορίες, η έκρηξη σημειώθηκε στην αίθουσα των διεθνών αφίξεων του Ντομοντέντοβο, όπου ο βομβιστής αυτοκτονίας επέλεξε να ανατινάξει τα 12 κιλά εκρηκτικής ύλης TNT, με τα οποία ήταν ζωσμένος.

Η βόμβα, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ήταν γεμάτη μεταλλικά καρφιά, ενώ η αστυνομία περισυνέλεξε το κεφάλι  και τμήματα του σώματος του ανθρώπου που εκτιμά ότι ανήκουν στον καμικάζι αυτοκτονίας.  

Επίσης, άλλες πηγές αναφέρουν ότι οι διωκτικές αρχές της Μόσχας αναζητούν τρία άτομα ως εμπλεκόμενα στην αιματηρή βομβιστική επίθεση. 

Ο  «κόκκινος συναγερμός», που είχε σημάνει στη Μόσχα - υπήρχαν φόβοι και για δεύτερο χτύπημα -  έληξε, αφού διενεργήθηκαν προληπτικοί έλεγχοι στα άλλα δύο αεροδρόμια της ρωσικής πρωτεύουσας το Σερεμέτιεβο και το Βνούκοβνο καθώς και στο μετρό της πόλης.

Υπενθυμίζεται, ότι η πιο πρόσφατη βομβιστική επίθεση στο μετρό της ρωσικής πρωτεύοσας είχε σημειωθεί το Μάρτιο του 2010. Τότε δύο γυναίκες καμικάζι, από την περιοχή Νταγεστάν της Ρωσίας, είχαν ανατιναχθεί  αφήνοντας πίσω τους 40 νεκρούς.

 

         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-1-2011 από directNEWS.gr

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24/01/11 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις