Logo

Πωλήσεις-''μαϊμού'' μέσω του διαδικτύου !



 
 

apati_24-1-2011jpgΣπείρα  που εξαπατούσε καταναλωτές πουλώντας τους, δήθεν, προϊόντα μέσω του internet εξάρθρωσε σήμερα Δευτέρα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.

Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί συνέλαβαν μία βουλγάρα 31 ετών την ώρα που έκανε αναλήψεις από ΑΤΜ Τράπεζας, ενώ αναζητούνται ακόμα μία 29χρονη αλβανίδα κι ένας 40χρονος έλληνας που τις καθοδηγούσε.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της ΕΛΑΣ, «το τελευταίο χρονικό διάστημα η αρμόδια υπηρεσία  δεχόταν τηλεφωνικά, αλλά και ηλεκτρονικά, μέσω e - mails,  εκατοντάδες καταγγελίες από Έλληνες αλλά και αλλοδαπούς χρήστες του Ίντερνετ για απατηλές αγοραπωλησίες προϊόντων, μέσω του διαδικτύου.

Οι χρήστες του Ίντερνετ ανταποκρινόμενοι σε διαδικτυακές αγγελίες, που υπήρχαν σε διάφορες ιστοσελίδες πώλησης προϊόντων, ζώων αλλά και υπηρεσιών, κατέθεταν χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς, που διέθετε το παραπάνω κύκλωμα, το οποίο στη συνέχεια έκανε αναλήψεις των χρημάτων χωρίς να αποστέλλει τα προϊόντα.

Οι δηλωθείσες διευθύνσεις κατοικίας των εμπλεκομένων στους τραπεζικούς λογαριασμούς ήταν ψευδείς, πλην των προσωπικών τους στοιχείων, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τις αναλήψεις».

Η αστυνομία μετά από ηλεκτρονική ανάλυση των δεδομένων εντόπισε σε τραπεζικό κατάστημα της Αττικής ένα μέλος του κυκλώματος, τη χρονική στιγμή που διενεργούσε τραπεζικές συναλλαγές και το συνέλαβε επ’ αυτοφώρω.

Εξάλλου από την ψηφιακή ανάλυση προέκυψε, ότι οι κατηγορούμενοι εξαπατούσαν τα θύματα - χρήστες του διαδικτύου από το 2006, ενώ τα έσοδα του κυκλώματος από αυτή τη δραστηριότητα ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθήνας ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη για “απάτη κατ’ εξακολούθηση, κατά συναυτουργία και κατ’ επάγγελμα“, ενώ οι άλλοι δύο δράστες αναζητούνται.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-1-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις