Logo

Καλιφόρνια: Κόλαση φωτιάς σε πάρτι - Εννέα νεκροί και 20 αγνοούμενοι [βίντεο+φωτο]



 
 

california fwtia6 4-12-2016Τουλάχιστον εννέα άτομα έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αποθήκη στο Όουκλαντ της Καλιφόρνιας κατά τη διάρκεια ενός πάρτι. Σύμφωνα με την τοπική πυροσβεστική υπηρεσία, τουλάχιστον 20 άτομα αγνοούνται για τους οποίους εκφράζονται φόβοι ότι είναι νεκροί. Η αιτία εκδήλωσης της...

πυρκαγιάς και ο ακριβής αριθμός των θυμάτων δεν έχουν διευκρινιστεί ώρες αφότου η πυρκαγιά κατέκαψε το διώροφο κτίριο που καταλάμβανε περίπου μισό οικοδομικό τετράγωνο και στέγαζε στούντιο καλλιτεχνών, εργαστήρια, χώρους με αντίκες και έπιπλα.

Η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 11:30 το βράδυ της Παρασκευής (τοπική ώρα) στη συνοικία Φρούτβεϊλ της πόλης, μια περιοχή στην οποία κατοικούν κυρίως ισπανόφωνοι και εργάτες, αλλά και πολλοί καλλιτέχνες που ζουν και εργάζονται σε ανακαινισμένους εργοστασιακούς και αποθηκευτικούς χώρους.

Αξιωματούχοι των κομητειών του Όουκλαντ και της Αλαμέντα δήλωσαν ότι περιμένουν να βρουν περισσότερα θύματα μόλις η φωτιά σβήσει εντελώς και μπορέσουν να ερευνήσουν με ασφάλεια το εσωτερικό του κτιρίου. Η δήμαρχος Λίμπι Σάαφ έκανε λόγο για μια «σκηνή καταστροφής».

california fwtia 4-12-2016

Φίλοι των αγνοουμένων έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο περιμένοντας νέα για τους αγαπημένους τους. Περίπου δέκα άλλοι συγκεντρώθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

california fwtia2 4-12-2016

«Δεν έχω πολλές ελπίδες», είπε μια γυναίκα, τέσσερις φίλοι της οποίας είναι μεταξύ των αγνοουμένων. «Περάσαμε τη νύχτα τηλεφωνώντας σε νοσοκομεία και ακούγοντας τη συχνότητα της αστυνομίας».

california fwtia3 4-12-2016

Αρχικά επιβεβαιώθηκε πως υπάρχουν εννέα νεκροί και οι Αρχές «περιμένουν το χειρότερο» καθώς προσπαθούν να εντοπίσουν «γύρω στους είκοσι» ανθρώπους η τύχη των οποίων αγνοείται, δήλωσε ο Ρέι Κέλι, εκπρόσωπος του σερίφη της κομητείας.

california fwtia4 4-12-2016

Ο ίδιος διευκρίνισε αργότερα πως αδιευκρίνιστος αριθμός πτωμάτων έχει εντοπιστεί μέσα στο απανθρακωμένο κτίριο, όμως δεν έχει καταστεί δυνατό να περισυλλεγούν.

california fwtia5 4-12-2016

Πολλά από τα θύματα είναι νέοι άνθρωποι, 20 ή 30 ετών, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές.

california fwtia7 4-12-2016

Μικρά μη επανδρωμένα αεροπλάνα με εξοπλισμό θερμικής απεικόνισης εστάλησαν μέσα στο κτίριο αναζητώντας ενδείξεις ζωής, αλλά δεν εντοπίσθηκε τίποτε, δήλωσε ο Κέλι.

california fwtia8 4-12-2016

Το πάρτι με ηλεκτρονική μουσική γινόταν στον δεύτερο όροφο του κτιρίου, που είχε μόνο δύο εξόδους. Μια αυτοσχέδια σκάλα στο εσωτερικό, η μοναδική που υπήρχε, φαίνεται πως ήταν κατασκευασμένη από παλέτες.

california fwtia9 4-12-2016

Οι Αρχές είπαν πως δεν υποπτεύονται εμπρησμό, όμως ερευνητές θέλουν να διαπιστώσουν αν το κτίριο είχε ιστορικό παραβιάσεων του οικοδομικού κώδικα.

california fwtia10 4-12-2016

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-12-2016 από directNEWS.gr πηγή: απε-μπε


Τελευταίες Ειδήσεις