Logo

Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί από τον σεισμό στην Ινδονησία [βίντεο]



 
 

indonesia 8-12-2016Οι διασώστες συνεχίζουν να ψάχνουν για επιζώντες στην επαρχία Άτσεχ της Ινδονησίας, μια ημέρα μετά από τον ισχυρό σεισμό των 6,5 ρίχτερ που έπληξε την περιοχή, σκοτώνοντας πάνω από 100 ανθρώπους. Ο σεισμός κατέστρεψε ή γκρέμισε περισσότερα από 200 κτήρια και εκφράζονται φόβοι...

ότι πολλοί άνθρωποι έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια.

Χιλιάδες άνθρωποι που έχασαν τα σπίτια τους και βρήκαν άσυλο σε καταφύγια.

Ο πρόεδρος της χώρα Τζόκο Ουιντόντο, ο οποίος βρίσκεται στο Μπαλί, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι θα επισκεφθεί σύντομα το Άτσεχ, χωρίς να προσδιορίσει ακριβή ημερομηνία.

Την Πέμπτη, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι στέλνει πιο βαριά μηχανήματα για να βοηθήσουν τους διασώστες, σηκώνοντας μεγαλύτερα κομμάτια μπάζων και σκυροδέματος.

Ο ανταποκριτής του BBC στην περιοχή, μεταδίδει ότι στην πόλη Μαραντού, η οποία υπέστη τις περισσότερες ζημιές, η προσοχή επικεντρώνεται σε μια αγορά, όπου την Τετάρτη ανασύρθηκαν περισσότεροι από 20 σοροί.

Περίπου 245 κτίρια υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν στην επαρχία Πίντι Τζάγια και τη γειτονική Μπιρέν, συμπεριλαμβανομένων σπιτιών, καταστημάτων και τζαμιών.

Ο ισχυρός σεισμός κατέστρεψε, επίσης, δρόμους και ανέτρεψε στύλους ηλεκτρικής ενέργειας, προκαλώντας σοβαρές βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Η Πίντι Τζάγια βρίσκεται κατά μήκος της βόρειας ακτής του Άτσεχ και έχει πληθυσμό περίπου 150.000. Απέχει περίπου 110 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της επαρχίας της Μπάντα Άτσεχ, η οποία αισθάνθηκε επίσης σεισμό της Τετάρτης.

Αξιωματούχοι είπαν ότι πολλοί άνθρωποι στο Άτσεχ είχαν ανάγκη από βασικές προμήθειες όπως τα τρόφιμα και το νερό. Ο ινδονησιακός Ερυθρός Σταυρός ανακοίνωσε ότι στέλνει φορτηγά με νερό, ασθενοφόρα, οχήματα εκκένωσης και προμήθειες ανακούφισης.

Εκατοντάδες στρατιώτες και αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί για να δημιουργήσουν περισσότερα καταφύγια - όπου πολλοί άνθρωποι μένουν λόγω των φόβων για τσουνάμι και μετασεισμικές δονήσεις.

Το 2004, η περιοχή είχε πληγεί από το καταστροφικό τσουνάμι που ακολούθησε τον ισχυρό υποθαλάσσιο σεισμό των 9,3 ρίχτερ στα ανοικτά της Σουμάτρας, σκοτώνοντας πάνω από 160.000 ανθρώπους.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-12-2016 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις