Logo

Παρίσι: Δωρεάν δημόσιες συγκοινωνίες ενάντια στη χειρότερη κρίση ρύπανσης της δεκαετίας [βίντεο]



 
 

paris pollution 8-12-2016Με δωρεάν δημόσιες συγκοινωνίες και περιορισμούς στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων, επιχειρούν οι αρχές του Παρισιού να περιορίσουν τα επίπεδα αρμοσφαιρικής ρύπανσης που σημειώνουν ρεκόρ δεκαετίας. Η μετακίνηση με τα μέσα μαζικής συγκοινωνίας...

είναι δωρεάν για δεύτερη ημέρα, ενώ η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στους δρόμους επιτρέπεται εναλλάξ, ανάλογα με το αν έχουν μονό ή ζυγό αριθμό κυκλοφορίας.

Από την απαγόρευση εξαιρούνται τα ηλεκτρικά ή υβριδικά οχήματα, τα οχήματα που μεταφέρουν περισσότερους από τρεις επιβάτες, τα ξένα αυτοκίνητα και τα οχήματα που χρησιμοποιούνται για διανομή τροφίμων ή καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Για τους παραβάτες προβλέπονται πρόστιμα μεταξύ 20 και 40 ευρώ.

Ωστόσο, τα μέτρα δεν αναμένεται να έχουν μεγάλη αποτυχία, καθώς αφενός οι κάτοικοι του Παρισίου προτιμούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ στους παράγοντες αύξησης της ρύπανσης συγκαταλέγεται η σχετική άπνοια που επικρατεί στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες.

Η ρύπανση μέσα και γύρω από το Παρίσι γενικά προκαλείται από σωματίδια γνωστά ως PM 10 (με διάμετρο μικρότερη από 10 χιλιοστά), που εκπέμπονται από οχήματα, εργοστάσια και οικιακή θέρμανση. Τα σωματίδια είναι πολύ μικρά για να φιλτράρονται από το στόμα και τα ρουθούνια, και καταλήγουν ευκολότερα στους πνεύμονες, προκαλώντας δυνητικά σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-12-2016 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις