Logo

Κωνσταντινούπολη: Ισχυρές εκρήξεις κοντά στο γήπεδο της Μπεσίκτας - 13 νεκροί και δεκάδες τραυματίες [βίντεο+φωτο]



 
 

kwnstantinoupolh3 10-12-2016Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετές δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σε δύο χωριστές εκρήξεις που υποτίθεται ότι απευθύνονταν στις Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας στην περιοχή του γηπέδου της Μπεσίκτας (Beşiktaş) στην Κωνσταντινούπολη. Προς το παρόν συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες ως προς...

ον αριθμό των θυμάτων.

Συγκεριμένα, το Reuters, επικαλούμενο πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, ανεφερε ότι η έκρηξη σκότωσε τουλάχιστον 13 άνθρωπους, Το Al Jazeera έκανε λόγο για τουλάχιστον 15 απώλειες. Το Τουρκικό κανάλι NTV, είπε ότι τουλάχιστον 70 άτομα έχουν τραυματιστεί και τώρα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της πόλης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Suleyman Soylu, δύο ξεχωριστές εκρήξεις έλαβαν χώρα, μία έξω από το γήπεδο και άλλη μία κοντά στο Macka Park. Ο Τουρκικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός NTV επικαλούμενο τον υπουργό, είπε  ότι μία από τις εκρήξεις προκλήθηκε από βομβιστή αυτοκτονίας. Η έκρηξη έξω από το γήπεδο συνέβη γύρω στις 22:30 τοπική ώρα, περισσότερο από μία ώρα μετά το τέλος του αγώνα.

Ο Alaattin Kilic, ένας δημοσιογράφος από την Κωνσταντινούπολη είπε στο Russia Today: «Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν το Σάββατο μετά από ένα ποδοσφαιρικό αγώνα». «Οι επιθέσεις είχαν στόχο ένα αστυνομικό λεωφορείο, καθώς αποχωρούσε από το γήπεδο όπου βρισκόταν για την τήρηση μέτρων ασφαλείας». 

Η αστυνομία, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, επενέβη άμεσα με κανόνι νερού, προκειμένου να σβήσει τις φωτιές που προκλήθηκαν από την έκρηξη. Μονάδες διάσωσης εργάζονται στο σημείο, τόνισε ο Kilic

Η έκρηξη του Σαββάτου έξω από το γήπεδο ήταν μια τρομοκρατική επίθεση, ανακοίνωσε, μέσω του Twitter, ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών  Αχμέτ Αρσλάν.

Φωτογραφίες από γκρίζα σύννεφα που ανεβαίνουν κοντά στο στάδιο της Μπεσίκτας κάνουν το γύρο του Διαδικτύου. .

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της βομβιστικής επίθεσης ήταν λεωφορείο της αστυνομίας. 

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι δύο ώρες πριν τη βομβιστική επίθεση στο γήπεδο της Μπεσίκτας είχε ολοκληρωθεί η αναμέτρηση ανάμεσα στην ομώνυμη ομάδα και τη Μπούρσασπoρ (Bursaspor).

kwnstantinoupolh4 10-12-2016

kwnstantinoupolh1a 10-12-2016

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-12-2016 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις