Logo

Κωνσταντινούπολη: Στους 38 οι νεκροί από τις εκρήξεις έξω από το γήπεδο της Μπεσίκτας [βίντεο+φωτο]



 
 

kwnstaninoupolh5 11-12-2016Τουλάχιστον 38 άνθρωποι -  οι περισσότεροι εκ των οποίων αστυνομικοί - σκοτώθηκαν και άλλοι 155 τραυματίστηκαν από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου έξω από το στάδιο της Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη (διαβάστε εδώ), σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των Τουρκικών αρχών... 

Από τους 155 τραυματίες οι 6 βρίσκονται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση και άλλοι 17 χειρουργήθηκαν αργά το βράδυ του Σαββάτου, όπως  ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού. Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς δήλωσε πως η διπλή βομβιστική επίθεση έγινε αρχικά με μια έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά οχήματος, την οποία ακουλούθησε επίθεση βομβιστή-καμικάζι ο οποίος ανατινάχθηκε 45 δευτερόλεπτα μετά.

Οι Τουρκικές αρχές αναφέρουν ότι νεκρό είναι ένα ακόμα άτομο αγνώστων στοιχείων, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα πως πιθανώς πρόκειται για τον βομβιστή αυτοκτονίας.

Αξιωματούχοι είπαν ότι η επίθεση, η οποία σκότωσε περισσότερους από 30 αστυνομικούς, εκτιμάται ότι οργανώθηκε από το PKK.

Δεκατρείς άνθρωποι συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση με βάση αποδεικτικά στοιχεία του οχήματος στο οποίο ήταν παγιδευμένες οι εκρηκτικές ύλες.

kwnstaninoupolh1 11-12-2016

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες οι οποίες είπαν:

-«Εμοιαζε με κόλαση. Οι φλόγες έφταναν ως τον ουρανό. Οι φίλαθλοι που έπιναν τσάι στο καφέ έψαχναν να κρυφτούν, ήταν φρικτό».

kwnstaninoupolh2 11-12-2016

 

-Έίδα «μέρη ανθρωπίνου σώματος να πετάγονται στον αέρα».

kwnstaninoupolh4 11-12-2016

Όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού,  οι τρομοκράτες στόχευαν λεωφορείο που μετέφερε αστυνομικούς της μονάδας αντιμετώπισης ταραχών, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό πολλών αστυνομικών.

kwnstaninoupolh6 11-12-2016

Η περιοχή γύρω από το στάδιο παραμένει αποκλεισμένη απο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, ενώ το γραφείο του εισαγγελέα στην Κωνσταντινούπολη διεξάγει έρευνα.

kwnstaninoupolh7 11-12-2016

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, η έκρηξη σημειώθηκε μετά το τέλος της αναμέτρησης της Μπεσίκτας με την Μπούρσασπορ, ενώ είχαν αποχωρήσει από το στάδιο οι οπαδοί των ομάδων και συγκεκριμένα τη στιγμή που οι αστυνομικοί άρχισαν να φεύγουν από την περιοχή.

Ο Σοϊλού χαρακτήρισε την επίθεση ως μια "βίαιη συνωμοσία", ενώ ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως «οι εκρήξεις είχαν ως στόχο να προκαλέσουν τις μεγαλύτερες δυνατές απώλειες. Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι με την βούληση του Θεού, εμείς, ως χώρα και ως έθνος, θα νικήσουμε τον τρόμο, τις τρομοκρατικές οργανώσεις και τις δυνάμεις πίσω από αυτές».

kwnstaninoupolh8 11-12-2016

Άνδρες της αστυνομίας, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες τρέχουν πανικόβλητοι  για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. Από την έκρηξη έχουν σημειωθεί εκτεταμένες καταστροφές και σε αυτοκίνητα.

kwnstaninoupolh9 11-12-2016

Δείτε τη στιγμή της έκρηξης στην Κωνσταντινούπολη σε ζωντανή μετάδοση, μέσα από το γήπεδο της Μπεσίκτας, λίγο μετά τη λήξη της αναμέτρησης κόντρα στην Μπρούσασπορ.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-12-2016 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις