Logo

Όλα όσα χρειάζονται για να αποκτήσουμε επίπεδο στομάχι



 
 

fltstmch_25-1-2011Δυστυχώς, τo λίπος συσσωρεύεται εύκολα στη μέση και στην κοιλιά και αν δεν γίνει κάτι για να αντιμετωπιστεί άμεσα, μπορεί να αποτελέσει σημαντικό πρόβλημα για πολλούς άνδρες και γυναίκες.

Το να απαλλαγούμε από το λίπος στην κοιλιακή περιοχή δεν είναι εύκολο, είναι όμως δυνατόν, καθώς υπάρχουν διάφοροι τρόποι να αποκτήσουμε ένα επίπεδο στομάχι και να αλλάξουμε το σχήμα του σώματός μας.

Η αλήθεια είναι ότι όσο μεγαλώνουμε, ο μεταβολισμός μας επιβραδύνεται. Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνουμε για να αποκτήσουμε επίπεδο στομάχι, είναι να διασφαλίσουμε ότι το σώμα μας μπορεί να χρησιμοποιήσει τα τρόφιμα που τρώμε ως πηγή ενέργειας και όχι να τα αποθηκεύσει και να τα μετατρέψει σε λίπος.

Ένας απ’ τους καλύτερους τρόπους για να το πετύχουμε αυτό, είναι κάνοντας καρδιαγγειακές ασκήσεις (cardio). Εάν δεν έχουμε τον απαραίτητο χρόνο ή χρήματα για να γραφτούμε σε ένα γυμναστήριο, μπορούμε να κάψουμε το λίπος περπατώντας ή πηγαίνοντας για τρέξιμο, τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα επί τριάντα λεπτά.

Αυτές οι απλές δραστηριότητες, θα βοηθήσουν στην καύση του λίπους και θα αυξήσουν τον μεταβολισμό μας. 

Η υγιεινή διατροφή είναι επίσης μία λύση για ν’ αποκτήσουμε επίπεδο στομάχι. Θα πρέπει λοιπόν, να μειώσουμε την ποσότητα των κακών υδατανθράκων από τη διατροφή μας και να την αντικαταστήσουμε με περισσότερα φρούτα και λαχανικά.

Μία ακόμα υγιεινή εναλλακτική λύση, είναι να αντικαταστήσουμε το ρύζι και το λευκό ψωμί με καφέ ρύζι και ψωμί ολικής αλέσεως.

Εάν πάλι μας αρέσει να πίνουμε γάλα, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το πλήρες γάλα με άπαχο, αρκεί να θυμόμαστε να το πίνουμε με μέτρο, διότι μπορεί να μας δώσει μια βαριά αίσθηση φουσκώματος.

Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αντικαταστήσουμε το νερό με το γάλα. Το νερό είναι ακόμα ο καλύτερος τρόπος για να ενυδατώσουμε τον οργανισμό μας, ενώ μας βοηθάει επίσης και στην πέψη.

Τα γεύματα είναι μέρος της καθημερινότητας όλων μας. Το να μπορεί κανείς να εκτελέσει τις καθημερινές εργασίες του, εξαρτάται από το κατά πόσο το σώμα του λαμβάνει τη σωστή διατροφή και ενέργεια.

Μερικές φορές, μπορεί να μην μπορούμε να αντισταθούμε στο να φάμε πολλή ποσότητα, ειδικά όταν υπάρχουν τόσα νόστιμα φαγητά στο τραπέζι. Φυσικά και πρέπει να τρώμε, αλλά καλό θα είναι να προσπαθήσουμε να τρώμε λιγότερο.

Τα μικρότερα και συχνότερα γεύματα βοηθούν στην αύξηση του μεταβολισμού μας, σε σύγκριση με την κατανάλωση τριών μεγάλων γευμάτων την ημέρα. Επίσης, πρέπει να αποφεύγουμε τα συνήθη σνακ μετά τα μεσάνυχτα.

Εάν δεν μπορούμε να αποφύγουμε το να τρώμε δύο με τρεις ώρες πριν τον ύπνο, μια μικρή μερίδα ξηρών καρπών ή φρούτων θα μας βοηθήσει να αισθανθούμε χορτάτοι και να συγκρατήσουμε τις νυχτερινές μας λιγούρες.

Μία καλή τακτική είναι και το να επιβραβεύουμε τον εαυτό μας πότε-πότε. Δεν πειράζει να επιδοθούμε σε ένα μικρό επιδόρπιο ως ανταμοιβή όποτε κάνουμε κάτι καλό για τον εαυτό μας. Αν αποκλείσουμε τα γλυκά τελείως από τη διατροφή μας, θα τα επιθυμήσουμε και τελικά θα προβούμε στην υπερβολική κατανάλωσή τους.

Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, θα καταφέρουμε να χάσουμε τα κιλά που θέλουμε αργά, αλλά σταθερά και υγιεινά, ενώ θα κρατήσουμε το λίπος μακριά από την κοιλιακή μας χώρα μια και καλή.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-1-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις